SF Studios producerar Advokaten efter en idé av Lapidus, Rosenfeldt och Hjorth

0

Författaren och försvarsadvokaten Jens Lapidus (”Snabba Cash”-trilogin) står tillsammans med Hans Rosenfeldt (”Bron”, ”Sebastian Bergman/Den fördömde”) och Michael Hjorth (”Sebastian Bergman/Den fördömde”) bakom idén till nytt Viaplay Original, ADVOKATEN.

Thrillerserien i tio delar produceras av SF Studios och har premiär exklusivt på Viaplay och TV3 senare i höst.

”Det har varit kul och spännande att få jobba tillsammans med Micke och Hans. Jag ser mycket fram emot slutresultatet och den färdiga serien”, säger Jens Lapidus.

Serien handlar om den begåvade försvarsadvokaten Frank Nordling på en av Sveriges främsta advokatbyråer. I barndomen bevittnade Frank sina föräldrars död och när han idag får veta att mördaren är en av ledarna inom Köpenhamns undre värld – och en av advokatbyråns viktigaste klienter – blir han besatt av hämnd.

På jakten efter gärningsmännen dras Frank allt djupare in ett livsfarligt dubbelspel. Frågan är hur långt han är beredd att gå för att skipa rättvisa? ADVOKATEN är en nervkittlande thrillerserie där karaktärerna kastas mellan lagligt och olagligt, liv och död.

Alexander Karim (”Tyrant”, ”Zero Dark Thirty”) spelar huvudrollen som Frank Nordling.

”När jag fick höra om Advokaten kände jag att det var mitt livs roll”, berättar Karim. ”Det är en enorm ynnest att få arbeta med material som är så mångfacetterat som det här. Ett tungt mänskligt drama i formen av en fartfylld thriller, en drömroll för vilken skådespelare som helst!”

Serien produceras av Nicklas Wikström Nicastro (Oscarsnominerade ”En man som heter Ove”) och Joakim Hansson (”Johan Falk”) för SF Studios.

”Vi har ett fått ihop ett fantastiskt team och har alla förutsättningar att göra något riktigt speciellt. Samtidigt är det inspirerande att för första gången göra en serie tillsammans med Viaplay och TV3, som vi hittat ett väldigt bra samarbete med”, säger producent Nicklas Wikström Nicastro.

ADVOKATEN är ett Viaplay Original med exklusiv premiär på Viaplay Norden och i TV3 Sverige och Danmark hösten 2017. Serien produceras av SF Studios och distribueras internationellt av Studio Canal.