Home Nyheter Betyg – Jätten

Betyg – Jätten

0

Johannes Nyholms prisbelönta långfilmsdebut Jätten har nu fått betyg i Sverige.

I Johannes Nyholms film Jätten får vi följa Rikard, autistiskt och svårt missbildad, och som skiljdes från sin mor vid födseln. Nu 30 år senare är han övertygad om att få henne tillbaka om han bara vinner de Nordiska mästerskapen i boule. Tänk om han kunde få till det där perfekta kastet, den där magiska känslan när allt klaffar och vinna den där stora pokalen att visa för mamma. Rikards sköra fysik och en dömande omgivning får inte stoppa honom. Till sin hjälp har han sin bäste vän och tränare Roland, tre klot i skimrande guld och en 50 meter hög jätte.

Filmen produceras av Garagefilm International och BeoFilm och distribueras av TriArt Film.

Göran Everdahl, SVT Gomorron, betyg 5: ”Den är otroligt speciell den här filmen, den liknar absolut ingenting annat på repertoaren kan jag säga /…/ Det får bli en femma, jag kan inte tänka mig den här historien berättas bättre och det finns någonting så häftigt och ovanligt för svensk film att blanda genres så vilt och få det att fungera.”

Björn Jansson, Björns Filmguide SR P4, betyg 3: ”Jätten är en av årets märkligare filmer, enligt regissören Johannes Nyholm är det både Hollywood och diskbänksrealism och den krocken sätter en del myror i huvudet på betraktaren /…/  Ja, det är svårt att beskriva filmen, att tycka till. Vill man se något annorlunda, en djärvt gjord berättelse så är Jätten ett bra val. Mitt betyg blir en hyfsat stark trea.”

Genomsnittsbetyg: 3,95