Home Nyheter Klara Zimmergren och Jens Sjögren leder Roygalan 2016

Klara Zimmergren och Jens Sjögren leder Roygalan 2016

0

Den 27 oktober är det dags att kora Sveriges bästa reklamfilm på Roygalan. Det är för fjortonde året som det prestigefyllda priset delas ut och galan hålls på Chinateatern med efterföljande festligheter på Berns, Berzeli Park i Stockholm.

I år leds Roygalan av ett helt nytt radarpar – programledaren och manusförfattaren Klara Zimmergrenoch regissören Jens Sjögren. De båda är tillsammans aktuella med en långfilm ”Dunka Dunka”, fortfarande på manusstadiet, som bygger på Klara Zimmergrens roman ”Längtan bor i mina steg” som handlar om barnlängtan och att hamna utanför en norm. (Produceras av B-reel Films.)

Klara och Jens började jobba tillsammans redan 2009 med dokumentärserien ”De kallar oss roliga” där Klara var programledare tillsammans med Henrik Schyffert och Jens regissör. Jens Sjögren har tidigare regisserat ”Lyckat till och ta hand om varandra” (2012) men framförallt har han stått för regin till dryga 100 reklamfilmer. Faktiskt också till en av årets nomineringar, en film för Systembolaget som han själv är mycket nöjd med.

– Det är roligt när budskapet når ut. 2002 vann jag ett silver på Roygalan med en film för Returpack och det var en kampanj som verkligen fick folk att börja panta mer!

Jens är en riktig veteran på Roygalan medan Klara gör sin debut i sammanhanget. Vad kan då Roygalans publik förvänta sig av kvällens konferencier?

– När man jobbar med humor måste man hålla samma ton och det gör vi! Vi gillar verkligen varandra och har lika värderingar – och det går det också att göra humor på! säger Klara.

Jens instämmer och berättar att han ”jagade” Klara i många år för att få jobba med henne igen. Presentera Roygalan ihop ser de båda mycket fram emot.

Artisten Ana Diaz gästar Roygalan för andra gången – förra året var hon nominerad i kategorin Bästa musik i reklamfilm för TCO-filmen ”Business like a Swede”, i år är hon kvällens gästartist på scen. Hon har varit Iåtskrivare sedan 2009 till namn som Britney Spears och One Direction och har gjort många låtar till olika reklamfilmer. Tidigare i år kom hennes egen debut-ep ”Lyssna del 1” med låten ”Fyll upp mitt glas nu” som spelats flitigast. I dagarna är hon aktuell med släppet av en ny ep, ”Lyssna del 2”.

Roygalans kategorier: Bästa reklamfilm, Folkets pris, Bästa reklamfilmsregissör, Bästa reklamfilmsfotograf, Bästa reklamfilmsklippare, Bästa musik i reklamfilm, Bästa visuella effekter,Bästa animation och Roy Jr som tilldelas en ny talang.

Svenska folket har möjlighet rösta fram vilken av de nominerade filmerna i kategorin ”Bästa reklamfilm” som skall tilldelas ”Folkets pris” under Roygalan. För att göra det går man in på http://folketspris.se och röstar fram t o m idag 20 oktober.

Roygalan belönar kreativitet och nyskapande inom svensk reklamsfilmsproduktion och arrangeras av Film&TV-Producenterna, www.filmtvp.se. Biljetter till galan och info: www.roygalan.se.