Bli Joel Kinnaman för en dag

0

För första gången någonsin kommer svenskarna kunna kliva in i Joel Kinnamans huvud och vara med honom när han övar inför en ny huvudroll.

– Det ska bli riktigt kul att testa den här nya tekniken där det blir som att jag har tusentals personer i mitt huvud. Hoppas bara att folk är beredda på vad som pågår där uppe, säger Joel Kinnaman.

Allt kommer att utspela sig på ett hotellrum i Vancouver. Kinnaman kommer att ha en rigg och en GoPro-kamera så vi kommer att se allt han gör, vi kommer kunna uppleva hans hjärtslag, adrenalinpåslag och till och med svettningar på nära håll. Det här ger tittarna en unik och spännande möjlighet att lära känna den annars så privata Joel Kinnaman och även testa på hur det är att vara Hollywoodstjärna för en dag.

I fredags släpptes en teaser-film om hur upplevelsen med Kinnamans kommer att vara, den har redan över en halv miljoner visningar på Youtube. Även Kinnamans fru Cleo är med i videon. Och filmfotografen Robert Richardson, som brukar jobba med Tarantino och Scorsese, har varit med och gjort Kinnamans teaser-film.

Hela det här experimentet där svenskarna kan kliva in i främlingars huvuden kommer att pågå under oktober-december 2016. Superstjärnan Joel Kinnaman är en av de nio personer som svenskarna kommer kunna bli för en dag. På listan över personer finns även robotmakaren Simone Giertz, Cristina Stenbeck och andra intressanta personligheter från hela världen.

Livesändningen med Kinnaman är nu på lördag den 29 oktober kl 18 svensk tid och kommer att pågå under 30-60 minuter.

Detta kan kopplas ihop med en färsk Sifo-undersökning* som visar att var tredje svensk skulle vilja testa på att vara någon annan för en dag, om internet gjorde det möjligt.

Men hur kliver man in i någons huvud?
Det görs med hjälp av den nya tekniken Emotional Reality, ER, som är som en utveckling av Virtual Reality. Med ER kan svenska folket se vad de ser, uppleva deras hjärtslag, svettningar och massa annat häftigt. Bakom initiativet står Tele2, som vill göra det möjligt för svenska folket att kliva in i en främlings huvud.

Förberedelser inför inspelningen.
Förberedelser inför inspelningen.