Mats Helge Olsson hyllas med en utställning på Vänermuseet

0

Mats Helge Olsson hyllas i sin hemstad Lidköping med en utställning på Vänermuseet. En pampig (och helt ofarlig ) actionshow äger rum vid invigningen av ”Filmfabriken i Lidköping”, som utställningen heter, och det sparas inte på krutet.

En explosion på båten, skapad av rökbomber, följer och människor förvandlas till zombies. Zombierna kommer försöka ta sig in på museet, men möter på motstånd av militären.

– Zombierna går vinnande ur fajten och leder in publiken i museet. Ett antal personer som var med när de begav sig är med. De berättar om roliga episoder och incidenter från inspelningarna, säger Roland Peterson, projektledare och marinarkeolog vid museet, till Expressen.

I utställningen kan du se kulisser, rekvisita, löpsedlar och opublicerat filmmaterial från den filmfabrik Mats Helge drev på 80-90-talet. Utställningen belyser inte de ekonomiska aspekterna av Olssons filmskapande. Man tar inte heller ställning för eller emot personen Mats Helge, poängterar Roland Peterson,

– Utställningen vill visa vilken påverkan Mats Helge filmfabriken hade. Vi antyder inget som rör några ekonomiska skandaler eller liknande.

Mats Helge Olsson, som är mycket medieskygg idag, har sagt att han inte kommer närvara vid invigningen.

Källa: Expressen