”Bröderna Lejonhjärta” blir försenad

0

Bröderna Lejonhjärta kommer att bli av, men den komplicerade finansieringen gör att vi får vänta på Tomas Alfredsons dyra film.

Tomas Alfredsons filmatisering av Astrid Lindgrens ”Bröderna Lejonhjärta” kommer bli en dyr historia, det vet vi sedan tidigare. I april 2013 meddelade Norska Filminstitutet att filmens budget är cirka 325 miljoner kronor. Det innebär att produktionen är Nordens dyraste genom tiderna, och kommer att kräva en del utländska investerare. Filmen får 11 miljoner kronor i produktionsstöd från Svenska Filminstitutet. I november 2012 bekräftades att filmen kommer att spelas in på engelska.

Inspelningsstart är planerad under 2014 i Europa, men än så länge har inget datum för inspelningsstart annonserats. Filmens fotograf, Guldbaggebelönade Hoyte van Hoytema, uppdaterar MovieZine.se om filmens status.

– Med sådana här filmer kan det bli antingen tidigare eller senare. Man vet aldrig när det blir. Finansieringen är så komplicerad, eftersom så många länder är involverade. Det kommer att bli en riktigt bred film och det innebär att många företag kommer att vara inblandade.

Källa: MovieZine.se