Home Nyheter Charlotta Denward blir ny produktionschef på Svensk Filmindustri

Charlotta Denward blir ny produktionschef på Svensk Filmindustri

0

Charlotte kommer att leda och utveckla produktionsavdelningen på SF och vara direkt ansvarig för de filmer och program som bolaget producerar. Som produktionschef rapporterar hon till SF:s VD Rasmus Ramstad och ingår i företagets ledningsgrupp.

Charlotta Denward kommer närmast från Svenska Filminstitutet (SFI) där hon varit avdelningschef för produktionsstöd och lansering sedan december 2006. Dit kom hon efter sju år som producent vid Filmlance, där hon bl.a. producerade Grabben i graven bredvid, Elina – som om jag inte fanns och Tur & retur.

”Inget kan glädja mig mer än att Charlotta Denward kommer till SF och tar över ansvaret för vår produktionsavdelning. Charlotta har stor erfarenhet av filmbranschen och en gedigen kunskap som producent. Hennes erfarenhet som filmkonsulent och framgångsrik chef på SFI är ytterligare faktorer som gör henne perfekt som produktionschef på SF.Charlotta kommer att ansvara för en verksamhet som har som ambition att leda och utveckla svensk filmproduktion och som dessutom har en stolt historia att förvalta”, säger Rasmus Ramstad, VD på Svensk Filmindustri.

”Det ska bli otroligt spännande och roligt att komma till SF. Åren på Filminstitutet har varit roliga, lärorika och intressanta – jag har fått se den svenska filmbranschen ur ett helhetsperspektiv, men nu längtar jag efter att få komma ut och göra film igen” säger Charlotta Denward.

Svensk Filmindustri är inne i en intensiv utvecklingsfas med flera aktuella filmprojekt. Den 28 september är det premiär på Hypnotisören, den första filmen i en serie baserade på Lars Keplers succéromaner. Förproduktionen av den andra filmen Paganinikontraktet har påbörjats. I september startar också inspelningen av den tredje och sista LasseMaja filmen baserade på karaktärerna i Helena Willis och Martin Widmarks böcker. Den första filmen i trilogin, LasseMajas Detektivbyrå – Von Broms Hemlighet får biografpremiär den 8 februari 2013. Komedin Bäst Före med bl.a. Brasse Brännström, Kjell Bergqvist och Göran Ragnerstam får biopremiär under våren 2013.

SF är dessutom involverad i bland annat följande svenska filmer;
Monica Z – ett lingonris i cocktailglas (filmen om Monica Zetterlund producerad av StellaNova Film), Vi är bäst! regisserad av Lukas Moodysson i samarbete med Memfis Film, Wallander – Den orolige mannen, producerad av Yellow Bird samt Mördaren ljuger inte ensam, producerad av Pampas Produktion.

För närvarande arbetar dessutom SF:s produktionsavdelning med ytterligare ett 10-tal filmprojekt i olika stadier av utveckling.