Home Nyheter Filminspelning av Ett gäng Lingon, med Glada Hudikgänget, pågår!

Filminspelning av Ett gäng Lingon, med Glada Hudikgänget, pågår!

0

I går startade inspelningen av ETT GÄNG LINGON, som är en fristående uppföljare till biosuccén ”Hur många lingon finns det i världen”, som sågs av 375 000 biobesökare 2011.

Filmen spelas in i Hudiksvall, Stockholm och New York och pågår fram till 27 oktober.

”Ett gäng lingon” är en romantisk komedi om den framgångsrike New York baserade reklamfilmsfotografen Max, som efter att ha blivit sviken av både föräldrar och flickvänner genom åren både blivit bitter, elak och ensam. Just när han bestämt sig för att avsluta sitt hopplösa liv ringer telefonen. Det är Peter, hans gamla barndomsvän som han inte haft kontakt med på trettio år som vill att Max ska komma till Sverige och hjälpa honom med en film om Peters dotters utvecklingsstörda vänner. Max som nu ser sin chans att återfå kontakten med barndomsvännen Peter och kanske till och med återfå livsgnistan säger i ett svagt ögonblick ja till att komma till Sverige. Det som från början såg ut som ett enkelt uppdrag visar sig dock vara mycket mer komplicerat än vad Max någonsin kunnat föreställa sig…

ETT GÄNG LINGON är en romantisk komedi med gripande och humoristiska inslag.

För regin står Lena Koppel som skrivit manus tillsammans med Santiago Gil. I rollerna finns bland annat Per Morberg (Max) och från förra filmen Claes Malmberg (Peter), Vanna Rosenberg (Hanna) samt Glada Hudikskådespelarna Bosse Östlin (Ebbe), Ellinore Holmer (Katarina),Theresia Widarsson (Filippa), Mats Melin (Kjell-Åke) och Maja Karlsson (Kristina). Producenter är Peter Possne och Peter Kropenin.

ETT GÄNG LINGON produceras av Sonet Film AB i samproduktion med Hob AB och TV4.