Home Nyheter De tre nominerade till Biopublikens pris klara

De tre nominerade till Biopublikens pris klara

0

De nominerade är, i bokstavsordning: En gång i Phuket, Hamilton – I nationens intresse och Sune i Grekland – all inclusive. Vilken av de nominerade filmerna som får priset avgörs genom telefonomröstning under direktsändningen av Guldbaggegalan den 21 januari.

De tre nominerade filmerna är de som har haft flest besök bland de svenska titlar som haft biopremiär under 2012. För att de filmer som har premiär under julhelgen ska ha en chans att bli nominerade så tas även biljettstatistiken från de första veckorna i 2013 med. Sist ut att ha premiär bland de nominerade var Sune i Grekland – all inclusive, som sedan juldagen slog sig in på topp tre inom loppet av två veckor.

– Otroligt roligt att få göra film för den stora publiken och samtidigt få detta fina erkännande! säger Jan Marnell, producent för Hamilton – I nationens intresse.

Hannes Holm, regissör och manusförfattare för Sune i Grekland – all inclusive:
– Det är ju strålande att få bli nominerad i Guldbaggens enda mätbara sektion!

– Ett pris från publiken, de som ser filmen med hjärtat, vore det finaste vi kan tänka oss, hälsar Peter Magnusson, manusförfattare och huvudrollsinnehavare och Staffan Lindberg, regissör för En gång i Phuket.

Telefonnumren för omröstningen under direktsändingen finns redan nu på: www.guldbaggen.se/biopublikenspris. På samma sida påbörjas i dag också en tävling med biljetter till Guldbaggegalan på Cirkus i potten, där en lycklig person har chans att vinna två biljetter till galan, resa till Stockholm och en natt på hotell. Tävlingen pågår mellan 11 och 14 januari. Vinnaren presenteras 15 januari.

Statistiken i nuläget: En gång i Phuket sågs på bio av drygt 398 000 personer, Hamilton – I nationens intresse, drygt 500 000 och Sune i Grekland – all inclusive har hittills setts av över 330 000 personer. De två närmast följande filmerna är Snabba Cash II som sågs av fler än 325 000 personer och Cockpit med över 274 000 biobesök.

Biopublikens pris instiftades av Svenska Filminstitutet 2006 och delades ut varje år fram till och med 2011. Priset har fått vila i ett år, men är nu tillbaka.