Home Nyheter En underbar jävla jul är 2015 års mest sedda svenska film

En underbar jävla jul är 2015 års mest sedda svenska film

0

När det gångna bioåret summeras står Helena Bergströms EN UNDERBAR JÄVLA JUL som vinnare till 2015 års största svenska publikframgång.

Filmen har till och med den 31 december lockat 600.393 besökare till biograferna över hela landet.

Till och med gårdagen, den 3 januari, har filmen setts av 627.935 biobesökare.

EN UNDERBAR JÄVLA JUL är en varm komedi om den moderna familjen och dess ständiga kamp att alltid göra det rätta. För regin svarar Helena Bergström, som även skrivit filmens manus tillsammans med Edward af Sillén och Daniel Réhn.

”Jag är oerhört stolt över att få ha varit med om denna framgångssaga tillsammans med de fantastiska skådespelarna och teammedlemmarna”, säger Helena Bergström.

*****

Om filmen
27-åriga Simon och Oscar har varit ett par i tre år. Tillsammans med sin nära vän Cissi har de köpt ett ”karaktärsfullt” hus i Bromma. Det är i stort behov av renovering men ett rum på övervåningen har de prioriterat. Barnkammaren. Den är klar! Cissi är i nionde månaden. Vem är pappan? Det kan vara Oscar ELLER Simon… Tillsammans ska trion bilda familj.

Detta är dock en hemlighet som de skjutit på att berätta för sina egna familjer i snart ett år. Nu finns det ingen återvändo, det kan inte vänta längre. Hemligheten måste fram! Och vilken tidpunkt vore mer perfekt än julafton – toleransens högtid. Dagen då alla måste älska varandra, och vara snälla mot varandra. Jesus födelsedag!

EN UNDERBAR JÄVLA JUL ställer kärleksfullt frågan hur tolerant den tolerante svensken egentligen är. En varm komedi om den moderna familjen och dess ständiga kamp att alltid göra det rätta.

I rollerna:
Robert Gustafsson, Maria Lundqvist, Anastasios Soulis, Anton Lundqvist, Rakel Wärmländer, Michalis Koutsogiannakis, Helena Bergström, Inga Landgré, Frida Beckman, Peshang Rad, Gustav Levin, Kajsa Ernst, Rikard Wolff, Kerstin Widgren, Neo Siambalis och Paulina Pizarro Swartling.

Manus är skrivet Edward af Sillén, Daniel Réhn och Helena Bergström. Filmen är producerad av Sweetwater Production AB.
Distribution: AB Svensk Filmindustri.
Filmen hade premiär den 13 november 2015.