Filips och Fredriks långfilmsdebut Tårtgeneralen spelas in i Köping

0

I maj startar inspelningen av komedin TÅRTGENERALEN, Filip Hammars och Fredrik Wikingssons regidebut, som bygger på en sann historia samt Filips och Fredriks bok med samma namn. Nu står det klart att filmen spelas in i Köping.

Året är 1984 och tv-programmet Rekord-Magazinet utser Köping till Sveriges tråkigaste stad.

Medan bygden lamslås och ett helt land skrattar bestämmer sig Hasse P – nyinflyttad, skuldsatt, möjligen alkoholiserad – för att motbevisa ”Stockholmsjävlarna” genom att bygga världens längsta smörgåstårta. Det blir upptakten till en serie befängda händelser. Men den här dråpliga berättelsen som är hämtad ur verkligheten, handlar också om allt det som sjuder under ytan i vilken liten svensk stad som helst. Framförallt handlar det om en man, hans smörgåstårta och om ett annat slags livsverk.

I huvudrollen som Hasse P återfinns Robert Gustafsson.

”Filmen är en hyllning till människor som Hasse P. Och det är också en hyllning till min hemstad Köping. Vår målsättning är att alla som ser filmen ska vilja flytta till Köping”, säger Filip Hammar.

Filip och Fredrik svarar vid sidan av regi även för filmens manus.

Planerad premiär vintern 2017/2018. Distribution SF Studios.

Filmen produceras av Renée Axö och Martin Söder för Nexiko i samproduktion med SF Studios, SVT, Köpings kommun, Sparbanken Västra Mälardalen, näringslivet i regionen och Hobohm Brothers med stöd av Svenska Filminstitutet.