Filmen som försvann

0

Filmen som spelades in i Kumla och baseras på en bok av Håkan Nesser har blivit flera år försenad. Boken ”Och Piccadilly Cirkus ligger inte i Kumla” skildrar Håkan Nessers uppväxt i orten han växte upp i. Trots flera ekonomiska stöd från både skattebetalare och privata finasiärer fattas fortfarande flera miljoner för att filmen ska kunna bli klar.

– Det känns ju besvärande för oss likväl som för övriga som varit inblandade. Framför allt alla de unga filmarbetare som varit med och jobbat, säger Hans Danneborn som är filmens producent till P4 Örebro.

Ingen i teamet har fått betalt än och de flesta är med i projektet med andelar av eventuell vinst. Producenten Hans Danneborn söker nu pengar till ljudläggning men även en distributör. Han tror inte att förseningen påverkar filmens möjligheter till framgång. Om de resterande pengarna samlas ihop ligger en premiär bara ett halvår bort.

– Det känns inte något speciellt konstigt eftersom vi gått in med samma förutsättningar i produktionen allihop. Det är ju en chanstagning man gör när man går in i den här typen av projekt , säger Hans Danneborn till P4 Örebro.

Källa: P4 Örebro