Filmhuset öppnar lunchdisko i filmstudio

0

Måndag 17 december mellan 12:00 och 13:00 öppnar Filmhuset dörrarna en av sina studior för Lunch Beat, en timmes lunchklubb där samtliga närvarande är dina danspartners. Lunch Beat startade i ett garage vid Hötorget, sedan dess har rörelsen vuxit och i dag hålls lunchbeats över hela världen.

Nu kan danssugna besökare stuffa loss i samma studior som Bergmans julklassiker Fanny och Alexander spelade in i. Filmhuset arrangerar Lunch Beat i samarbete med Fabel Kommunikation, i vars garage allt började 2010, med en stereo och 14 personer närvarande. Sedan dess har rörelsen vuxit till en internationell företeelse. På Lunch Beats hemsida just nu finns evenemang i allt från Florens i Italien och Oakland i USA till Sundbyberg.

Varför arrangerar ni Lunch Beat i Filmhuset? Christina Preisler Schedin, Filmhuschef:
– Vi blev väldigt glada när Fabel frågade om Lunch Beat kunde vara hos oss. De flesta är vana att tänka på oss som en plats med filmvisningar, café och bibliotek men nu har vi chansen att visa upp en del som inte så många får möjlighet att besöka, nämligen de filmstudior som finns här i Filmhuset.

Jag hoppas att alla som bor, jobbar och julstressar här i närheten kommer hit och diskodansar loss med oss!

LÄS MER OM LUNCH BEAT: www.lunchbeat.org

Lunch Beat : 2 Years Later from Lunch Beat on Vimeo.