Home Filmer på gång Försenad gangsterfilmen redo för distribution

Försenad gangsterfilmen redo för distribution

0

Actionfilmen ”Vitt skräp” med Ola Rapace i huvudrollen skulle haft premiär 2015 men försenades med ett år. Nu ser det äntligen ut som att distributionen är på väg.

Vitt skräp” var färdiginspelad redan 2014 och var planerad att ha premiär året därpå. När teamet spelat in alla scener så lades bolaget som skulle ta hand om postproduktionen, Short Cut, ned. Arbetet att hitta ett nytt postproduktionsbolag har dragit ut på tiden.

– Det har varit en lång historia. När Short Cut stängde ner så tog det ett helt år att hitta ett nytt produktionsbolag. Så det satte käppar i hjulen men nu är det på g igen, säger regissören Tobias Leo Nordquist till DT.

Nu ska filmen vara färdig och klar för distribution. Då är det upp till distributörerna att sätta ett datum, något som inte gjorts ännu.

– Det är inget jag kan påverka. Det handlar om konkurrens och vilka andra filmer som går upp på biograferna. Det här är ingen mellanmjölksfilm, då är det viktigt att man sätter ett bra datum, säger filmens producent Mikael Cross.