Home Filmer på gång Svensk-norsk thrillerserie

Svensk-norsk thrillerserie

0
Svensk-norsk thrillerserie
Ny thrillerserie utlovar spänning. Foto: Pressbild

“Maskineriet” är en ny thriller-serie som har premiär på Viaplay under 2020. Tv-serien, som består av 8 avsnitt, har nu börjat spelas in i norska Sandefjord. För manus står Kjersti Ugelstad och Manusfabrikens Niclas Ekström.

Maskineriet är en actionfylld thriller-serie som utspelar sig i gränslandet mellan Sverige och Norge, men även i gränslandet mellan sanningar och lögner. I handlingens centrum står Olle Hultén, en vanlig familjefar, som vaknar upp på bilfärjan mellan Sandefjord och Strömstad efter en blöt jobbkonferens. Han kommer inte ihåg något, men hittar en påse fylld med kontanter, en pistol och en rånarluva bredvid sig. Instinktivt flyr han från polisen som jagar honom, och en kamp för att bevisa sin oskuld både för polisen och sin familj inleds.

 Maskineriet är en unik serie i sin genre som erbjuder en spänningsnivå som vi ej tidigare sett i nordiska serier. Med ett riktigt dream team både framför och bakom kameran ser vi verkligen fram emot att få erbjuda våra tittare denna extremt spännande serie under 2020, säger Fredrik Ljungberg, SVP för Viaplay Originals. 

Den norska skådespelaren Kristoffer Joner (The Revenant) ses i huvudrollen som Olle Hultén och Richard Holm, som tidigare regisserat  Gåsmamman och Heder är huvudregissör.

Manusfabrikens Niclas Ekström (30 grader i februari, Starke man, Molanders) och Kjersti Ugelstad (Wisting, Torpedo) är huvudförfattare för serien. 

– När vi författade manus till Maskineriet har vår ambition varit att visa att det går att göra en spännande actionserie som även är ett karaktärsdrivet drama, det behöver inte vara antingen eller. Och mixen mellan Sverige och Norge är spännande, vi har låtit gränsmiljöerna i Strömstad och Sandefjord fungera som en skådeplats ungefär på samma sätt som Öresundsregionen användes i ”Bron”, berättar Niclas Ekström, manusförfattare till serien.

Det har varit oerhört roligt skriva för några av nordens bästa skådespelare som Jakob Eklund och Kristoffer Joner.