Home Nyheter Fyra svenska filmer på Asiens största filmfestival

Fyra svenska filmer på Asiens största filmfestival

0

Hemma av Maximilian Hult är uttagen att tävla i sektionen Flash Forward på Asiens största och viktigaste filmfestival, Busan i Sydkorea. I år är det rekord för antalet svenska filmer som visas på festivalen. Förutom Hemma visas också Anna Odells Återträffen och Jens Jonssons Livet Deluxe samt kortfilmen Kilimanjaro av Nima Yousefi.

 

Stjärnspäckade Hemma, med bland andra Moa Gammel, Simon J Berger, Lia Boysen, Anita Wall och Lars Lind i rollistan har premiär i början av nästa år. Filmen är delvis inspelad på Island, som också är en samproducent. Filmen är producerad av Anna G Magnúsdóttir och Anders Granström. Internationell säljagent. Yellow Affair

Handling:

Lou lever i storstan tillsammans med sin mamma Christine, i tron att det är hennes enda levande släkting. Det kommer därför som en chock när hon får reda på att hennes morfar just avlidit och att mormor Frida fortfarande är i livet.

 

– Hemma handlar om kärlek och vänskap, och vikten av att kunna få vara sig själv, berättar regissören Maximilian Hult. Det känns jäkligt bra att berättelsen går hem över gränserna.

 

Anna Odells andra stora internationella filmfestival

På torsdag är det världspremiär för Anna Odells Återträffen på Kritikerveckan på sjuttioårsjubilerande Venedigs filmfestival. Filmen visas i Flash Forward-sektionen på Busans festival vilket innebär att Odells mobbningsdramadokumenär medverkar på två A-festivaler i höst. Anna Odell spelar huvudrollen, filmen är producerad av Mathilde Dedye och har fått förhandsstöd av Filminstitutets konsulent Suzanne Glansborg. Den har svensk premiär 15 november.

 

I sektionen Midnight Madness kommer Jens Jonssons Snabba cash Livet deluxe att visas. Filmen hade svensk premiär i fredags och redan setts av 85 000 personer och gick dessutom in som en etta på biotoppen.

Filmen har producerats av Fredrik Wikström Nicastro och har fått förhandsstöd av Filminstitutets konsulent Magdalena Jangard.

Internationell säljagent: TrustNordisk

 

Kortfilmen Kilimanjaro av Nima Yousefi visas i sektionen Wide Angle Short Film Showcase

Tillsammans, men känslomässigt distanserat lever Göran och Kerstin. En snar pension väntar medan deras relation dagligen bleks bort i Kerstins demens. Göran bestämmer sig tillsammans med sin vän Juan att göra en sista resa för att ge livet mening igen. I rollerna ser vi Jacob Nordenson, Ann Petrén, Roberto Gonzalez och Meg Westergren. Filmen har producerats av Peter Kropenin och har fått förhandsstöd av Filminstitutets konsulent Andreas Fock.

 

Busan International Film Festival pågår 3-12 oktober http://www.biff.kr/structure/eng/default.asp