Home Nyheter Guldbyxor, lejonhjärtan och laviner bland september månads produktionsstöd

Guldbyxor, lejonhjärtan och laviner bland september månads produktionsstöd

0

Flera av Sveriges tyngsta reginamn har fått stöd och några av de största 70-talsberättelserna för barn och unga filmatiseras.

Tomas Alfredson nyfilmar klassikern Bröderna Lejonhjärta av Astrid Lindgren om brödrakärlek som trotsar döden. Hans tidigare arbetskamrater John Ajvide Lindqvist och Hoyte van Hoytema återfinns i teamet. Även Ella Lemhagen gjuter nytt liv i en barnproduktion från 70-talet, Pojken med guldbyxorna, om en gosse med ändlösa mängder sedlar i sina fickor.
Ruben Östlunds Turist visar välbeställda svenskar som förlorar sin värdighet – och har ”filmhistoriens mest spektakulära lavinscen” som dragplåster. Ester-Martin Bergsmarks Nånting Måste Gå Sönder är en explosiv kärlekshistoria mellan två unga män, baserad på romanen ”Du är rötterna som sover vid mina fötter och håller jorden på plats” av Eli Levén.

Stöd ges även till tysk-svenska samproduktionen Every Thing Will Be Fine av Wim Wenders med bl.a. James Franco, Rachel McAdams och Charlotte Gainsbourg om en författare som kör på ett barn. Bland kortfilmerna märks bl.a. Caesar av Jimmy Olsson om en kille som förlorar sin mor i en bilolycka på sin 18-årsdag.

Läs mer om filmerna, filmskaparna, stödbelopp och synopsis här:
http://www.sfi.se/sv/Nyheter/Nyheter-om-svensk-film/Produktionsstod-september1/