Håkan Hellströms texter och musik blir film

0

Igår startade inspelningen av ”Känn ingen sorg” och filmen castas på FIlmcafe.se. En film baserad på Håkan Hellströms texter och musik med inspelning i Göteborg under hösten 2012 med beräknad biopremiär februari 2014.

”Känn ingen sorg” är en film om musikaliska Pål som drömmer om att lyckas med sin musik, men han har ett stort hinder, sig själv. Han är en oslipad diamant och det enda som är större än hans musikaliska förmåga är hans tvångstankar som konstant försätter honom i problem. Vi följer Pål och hans kamrater i en emotionell resa genom ett sommar-Göteborg där Pål kastas mellan kärlek och svek, förälskelse och försoning.

– Det är fantastiskt att mina historier vävs samman till en biofilm. Jag har haft små filmer i skallen sen barnsben och det är onekligen en stor känsla att kunna se dem ploppa ut på vita duken”, säger Håkan Hellström.

För regin står Måns Mårlind och Björn Stein som nyligen haft stor succé i Hollywood med filmen Underworld: Awakening och manusförfattare är Cilla Jackert.

– Håkan Hellström har ett underbart låtmaterial och en fantastisk bredd. Att bygga en stor film kring Håkans låtar som utspelar sig i Göteborg där allt började är ett drömprojekt, säger producenterna Malcolm Lidbeck och David Olsson.

I rollerna finns bland andra Adam Lundgren (Pål), Disa Östrand (Eva), Josefin Neldén (Lena), Jonathan Andersson (Johnny), Tomas von Brömssen (Rolle), Marie Richardson (Lisbeth), Reine Brynolfsson (Bosse) och Gunilla Nyroos (Hopp). Producenter är Malcolm Lidbeck och David Olsson från Acne Production AB. Samproducenter är Film i Väst, TV4 AB och AB Svensk Filmindustri. Universal Music AB är musikpartner. Distribution: AB Svensk Filmindustri.

Källa: SF