Home Nyheter Hundraåringen får hela 11 miljoner

Hundraåringen får hela 11 miljoner

0

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann får hela 11 miljoner i produktionsstöd av Svenska Filminstitutet. Filmatiseringen av Jonas Jonassons debutroman om Allan Karlsson som rymmer från sitt eget 100-årskalas görs av Felix Herngren och huvudrollen spelas av Robert Gustafsson.

Kasper Collin får stöd för dokumentären American Jazz Musicianom musik, kärlek och Amerika.

Bland kortfilmerna får Gunhild Enger stöd för humoristiska Cirklar om ett par som omger sig med apparater som krånglar till deras liv. Doxwise Norden är ett dokumentärt projekt för nordiska ungdomar mellan 18-25 år som dokumenterar sin vardag. Bland regissörerna finns Gabriela Pichler och Johan Lundborg. I animerade barnfilmen Kom ketchup så går vi 2 av Anna och Staffan Erlandsson berättar matvarorna i skafferiet roliga historier för varandra och i Jesper Wachtmeisters dokumentär Off the Grid tänjer arkitekter och konstnärer på gränserna för att uppfylla dagens drömmar om mobilitet, flexibilitet – och oberoende.

I Sex stora fiskar av Ştefan Constantinescu tar ett par emot svårdödade fiskar från sin granne, varpå tecken och tolkningar kring misär och missanpassning följer, och i Vatten av Niclas Larsson blir 16-åriga Clara förälskad i en pojke på badhuset.

Filmen castas på Filmcafe.se.

 

Mer om filmerna, regissörerna, stödbelopp och synopsis finns på:

http://sfi.se/sv/press/Pressarkiv/Produktionsstod-september/