Yellow Bird gör TV-serie med Johnny Depp

2
Yellow Bird, det svenska produktionsbolaget bakom bland annat Millennium-filmerna, har inlett ett samarbete med Johnny Depps produktionsbolag Infinitum Nihil.

Tillsammans med den Emmy-belönade manusförfattaren Tom Fontana ska Yellow Bird och Infinitum utveckla en TV-serie baserad på Shakespeares pjäser. Den engelskspråkiga serien är tänkt att bli en modern tolkning av Shakespeares mest kända verk och karaktärer.


– Vi är mycket exalterade över det här! Att få en möjlighet att modernisera Shakespeare för en internationell publik och att få göra det tillsammans med just Johnny Depps bolag och Tom Fontana, är en fantastisk och unik möjlighet för oss, säger Ole Søndberg, exekutiv producent på Yellow Bird. 

Depps Infinitum Nihil har tidigare bland annat producerat den femfaldigt Oscars-belönade filmen Hugo Cabret i regi av Martin Scorsese. Yellow Bird har förutom Millennium-filmerna nyligen legat bakom Liza Marklund-filmatiseringen Nobels testamente, samt långfilmen Huvudjägarna, baserad på Jo Nesbøs.

Källa: Yellow Bird

2 KOMMENTARER