Home Nyheter Inspelning pågår av MEDICINEN – en dramakomedi av Colin Nutley

Inspelning pågår av MEDICINEN – en dramakomedi av Colin Nutley

0

Nu har inspelningen startat för Colin Nutleys nya dramakomedi MEDICINEN. I rollistan ser vi Helena Bergström, Ewa Fröling, Maria Lundqvist, Katarina Ewerlöf, Cecilia Forss, Susanne Thorson, Petra Mede, Peter Eggers, Thomas Hanzon, Johan H:son Kjellgren, Nina Gunke och Ida Engvoll.

MEDICINEN är fritt baserad på Hans Koppels roman med samma namn.

Filmen produceras av Petra Jönsson för Sweetwater och handlar om Johanna som är hunsad av sin chef på modetidningen Dolce Vita där hon jobbat alldeles för länge. Hon har ständigt ont om pengar, hennes exman har hittat en yngre tjej och sexlivet är lika med noll. Johanna behöver ett break. Eller åtminstone en resa till solen med barnen, om hon bara hade råd. För att få ihop extrapengar hoppar hon desperat på ett erbjudande som försökskanin för en ny medicin, men pillren hon får har oväntade biverkningar. Över en natt ändrar sig allt. Oron är som bortblåst, hon känner sig kåt, snygg och självsäker. Omvärlden ser henne också med helt nya ögon. Hon tar för sig på jobbet och ger sig ut efter kärlek i den löftesrika sommarnatten. Livet är underbart. Men hur länge räcker pillren?

I rollerna
Johanna – HELENA BERGSTRÖM
Iris – EWA FRÖLING
Louise – MARIA LUNDQVIST
Marie – KATARINA EWERLÖF
Trude – CECILIA FORSS
Jessica – SUSANNE THORSON
Eva – PETRA MEDE
Erik – PETER EGGERS
Magnus – THOMAS HANZON
Lasse – JOHAN H:SON KJELLGREN
Dr. Mattsson – NINA GUNKE
Linda – IDA ENGVOLL
med flera

MEDICINEN är producerad av Sweetwater Production i samproduktion med AB Svensk Filmindustri, TV4, Nouvago Capital AB, Actinvest AB, Succéfilm, Europa Sound & Vision, Jens Fischer Film och med stöd från Stiftelsen Svenska Filminstitutet.

Manus är skrivet av Edward af Sillén och Daniel Réhn fritt efter Hans Koppels roman med samma titel.

MEDICINEN spelas in i Stockholm våren och sommaren 2013 under perioden 13 maj – 9 juli.

Svensk biopremiär: 2014.