Inspelningsstart av 10 000 TIMMAR med Peter Magnusson

0

Idag startar inspelningen av 10 000 TIMMAR, en komedi om att infria sina drömmar med manus och regi av Joachim Hedén. Huvudrollen spelas av Peter Magnusson och i övriga stora roller återfinns Özz Nûjen, Karin Lithman och Mathilda von Essen.

10 000 TIMMAR handlar om Eric, en vanlig man, med vanligt jobb i mitten av de 30 som vinner stort på skraplott och slutar på jobbet för att istället bli fotbollsspelare – trots att han egentligen inte kan spela fotboll. Den lilla detaljen bekymrar dock inte Eric som tror benhårt på att man kan bli bra på vad som helst, bara man ägnar det 10 000 timmar av hård och målmedveten träning.

– Filmen handlar om Eric, som faktiskt gör det där vi alla säger att vi borde göra – sluta på jobbet och istället följa våra drömmar – men det kanske inte riktigt går som han tänkt sig. Det där med 10 000 timmar av träning gäller ju allt, men just fotboll är perfekt för en skön filmkomedi, alla har en relation till fotboll. Häromdagen flög jag till Stockholm med en fotboll som handbagage, och alla runt mig blev lite gladare, bara för att jag hade en boll med mig, säger regissören Joachim Hedén, som också skrivit manus.

– Jag spelar själv fotboll i ett korpenlag och jag är jättedålig, men man kan ju inte låta bli att tänka på vad som skulle hända om man verkligen satsade på fotbollen. Nu får jag ju prova det lite, fast som skådis, och det är ju helt fantastiskt kul!, säger Peter Magnusson.

Inspelningen pågår mellan den 3 juni och 5 juli i Malmö med omnejd och biopremiären är beräknad till våren 2014. Filmen produceras av Way Creative Films i samproduktion med Sonet Film och Film i Skåne och distribueras av AB Svensk Filmindustri.

Malmö-baserade Way Creative Film startades 2003 av Jonas Sörensson, Joachim Hedén och Johan Tholson. De har tidigare bland annat producerat långfilmerna ”New York Waiting” (utvald till Tribeca Film Festival, Hamburg Film Fest m fl) och ”Framily” (Palm Beach Int’l Film Festival, New Filmmakers LA m fl). Bolaget producerade också den senaste julkalendersuccén, ”Mysteriet på Greveholm – Grevens återkomst”.