Home Nyheter Inspelningsstart för komedin Hallonbåtsflyktingen

Inspelningsstart för komedin Hallonbåtsflyktingen

0

I dagarna startade inspelningen av komedin Hallonbåtsflyktingen med Jonas Karlsson (Cockpit, En pilgrims död), Josephine Bornebusch (Solsidan) och Frida Hallgren (Sune på bilsemester, En gång i Phuket, Så som i himmelen). Filmen produceras av Eyeworks Film & Drama i samproduktion med bland andra Film i Väst. I övriga roller syns Erik Johansson, Suzanne Reuter, Björn Bengtsson och Jarmo Mäkinen med flera.

Hallonbåtsflyktingen är en komedi om en svensk man i en finsk kropp. Mikko Virtanen hatar allt som är finskt. Han har sedan barnsben velat lämna den stora tystaden, risbastun, knivslagsmålen och ”kosken” för svenssonliv, Försäkringskassan, kylskåpskall fil och ABBA.

På Finlandsfärjan stöter Mikko på den svenske psykologen Mikael, som har tröttnat på hela den svenska ”jävla lagomheten”. På däck träffar de två en livsavgörande överenskommelse; Mikko får överta Mikaels identitet och äntligen bli helyllesvensk. Nu ska han bara lära känna sin nya svenska familj…

För regin svarar Leif Lindblom (Molanders, Solstorm) efter ett manus av Daniel Karlsson & Erik Ahrnbom, fritt baserad på Miika Nousiainens succéroman.
– Mikko jagar en dröm som han tror ska göra honom lycklig. Vår komedi handlar om omvägen i livet man ibland måste ta för att förstå att det man verkligen vill ha finns mitt framför näsan på en, säger Leif Lindblom.

Filmen produceras av Patrick Ryborn (Sune i Grekland – all inclusive, Himlen är oskyldigt blå), Eyeworks Film & TV Drama och Ilkka Matila (Den bästa av mödrar), Matila Röhr Production i samproduktion med Film i Väst, YLE och Sveriges Television och med stöd från Nordisk Film & TV Fond, Svenska Filminstitutet och Finlands Filmstiftelse.

Inspelningen sker i Stockholm, Göteborg och Helsingfors under hösten 2013.
Distribution: Nordisk Film
Planerad premiär: Januari 2015.