Karin Fahléns debutlångfilm Stockhoms stories uttagen till Chicago International Film festival

0

Filmen STOCKHOLM STORIES, som är fritt baserad på Jonas Karlssons kritikerhyllade novelldebut ”Det andra målet”, med manus av Erik Ahrnbom och regi av Karin Fahlén , är uttagen till Chicago International Filmfestival. STOCKHOLM STORIES deltar i sektionen The New directors Competition och också om festivalens Q Hugo Award i OUT-look sektionen. Dessutom tävlar STOCKHOLM STORIES om publikens pris.

Chicago International Filmfestival är den tredje största festivalen i Nordamerika och också en av de äldsta, årets festival är den 49:e i ordningen. Festivalen pågår mellan den 10-24 oktober: www.chicagofilmfestival.com.

Karin Fahlén: ” Det känns jättekul att filmen blivit uttagen till en av USA´s viktigaste festivaler. En festival där flera stora regissörer tävlat med sina debutfilmer, exempelvis Martin Scorsese och Wim Wenders. Det är särskilt roligt att den tävlar i tre kategorier.”

STOCKHOLM STORIES handlar om fem livsöden som korsas under några kalla höstdagar i Stockholm. Ett humoristiskt och laddat drama om längtan efter kärlek och bekräftelse.

I rollerna ser vi bla Martin Wallström, Cecilia Frode, Jonas Karlsson, Julia Ragnarsson, Filip Berg, David Dencik, Marie Richardson, Peter Carlberg och Dejan Cukic.
Filmen är producerad av Chamdin & Stöhr Film i samproduktion med Sonet Film, Sveriges Television, Chimney och Film i Väst samt med stöd från Svenska Filminstitutet/filmkonsulent Lars G. Lindström

STOCKHOLM STORIES har premiär i Sverige den 7 mars 2014.