Home Nyheter Inspelningsstart för Mig äger ingen

Inspelningsstart för Mig äger ingen

0

I dagarna startar inspelningen av MIG ÄGER INGEN fritt baserad på Åsa Linderborgs kritikerrosade, Augustprisnominerade och flerfaldigt prisbelönta självbiografiska roman med samma namn från 2007.

Filmen beskrivs som en gripande men samtidigt varm och humoristisk berättelse om 5-åriga Lisas villkorslösa kärlek till sin alkoholiserade pappa. Det är också en skildring av Sverige på 70-talet och arbetarklassens bleknande ideal. Mamman lämnar familjen och Lisa kämpar för att behålla bilden av hjältepappan. Till slut ställs Lisa inför ett livsavgörande val.

MIG ÄGER INGEN spelas in i trakterna kring Trollhättan, Göteborg, Piteå och Luleå under perioden 17 september – 12 november, 2012. I huvudrollen som Lisas pappa Hasse spelar Mikael Persbrandt. I övriga roller märks bland andra Tanja Lorentzon och Sten Ljunggren. I rollen som Lisa ser vi tre skådespelare, Ida Engvoll, Saga Samuelsson och Ping Mon Wallén. Filmen castas via Filmcafe.se.

För regin svarar Kjell-Åke Andersson (Någon annanstans i Sverige, 2011, Pirret, 2007, Juloratoriet, 1996, Min store tjocke far 1992).

– Jag, liksom hundratusentals läsare greps av Åsa Linderborgs bok när den kom ut. Barnets obrottsliga lojalitet och kärlek till en far som inte höll måttet. Jag vill försöka fånga Åsas sorgliga men samtidigt kärleksfulla berättelse på film, säger Kjell-Åke Andersson.

Producent för filmen är Francy Suntinger som bland annat står bakom långfilmerna Pirret i regi av Kjell-Åke Anderson och Dom över död man i regi av Jan Troell som nyligen erhöll regipriset vid Montreals filmfestival.

– Det kommer att bli en magisk film. En stark berättelse om utanförskap omsluten av kärlek. Det känns fantastiskt att få producera den här filmen och vi ser fram emot att starta inspelningen, säger Francy Suntinger.

Manus är skrivet av Emmy- och Oscarnominerade Pia Gradvall (Drottningoffret, 2010, Kungamordet, 2008, Kronprinsessan, 2006, Stora och små mirakel, 1999).

MIG ÄGER INGEN är producerad av Filmlance International AB i samproduktion med Film i Väst, Filmpool Nord, TV4 och Sonet Film AB och med stöd av Svenska Filminstitutet och Norska Filminstitutet.

Filmen har planerad premiär över hela landet hösten 2013.