Inspelningsstart för The Here After i Västsverige

0


24 mars börjar inspelningen av regissören och manusförfattaren Magnus von Horns drama The Here After. Filmen spelas in i Västsverige och beräknas ha premiär 2015.

Filmen produceras av Lava Films och Zentropa International Sweden i samproduktion med Film i Väst och Cinema Defacto med stöd av Svenska Filminstitutet.  Filmen rollbesätts på Filmcafe.se.

Det är Magnus von Horns första långfilm och handlar om 17-årige John som just avtjänat fängelsestraff för mordet på sin flickvän. Nu återstår det smärtsamma arbetet med att komma tillbaka till det lilla samhälle han är uppväxt i. Ambitionen med Magnus von Horns långfilmsdebut är ett starkt drama som inte lämnar någon oberörd.

Magnus von Horn föddes 1983 i Göteborg. Han blev klar med en master i filmregi vid Polska internationella filmskolan i Lodz. Under sina studier gjorde han flera kortfilmer (Radek, Echo, Utan snö) som vunnit flera internationella priser, exempelvis Best Film Award i München, Grand Prix vid Festival Tous Courts, The Silver Hobby-Horse i Krakow, Grand Prix vid Cinésonne. Med sin film Echo deltog han i den officiella kortfilmstävlingen i Sundance år 2010. Utan snö premiärvisades vid filmfestivalen i Locarno 2011 och har belönats i Krakow, Gdynia, Bilbao och Leuven. Utan snö nominerades till en Guldbagge 2012.