Nyskapande sci-fi action spelas in i sommar

0

Film i Skåne & BoostHBGs satsning på talangutveckling leder till nyskapande sci-fi action som spelas in i sommar. Efter att ha blivit utvalda till att delta i Film i Skånes och BoostHBGs nya talangutvecklingsprogram “Programmet” är nu regissörsduon André Hedetoft och Andreas Climent redo att ta klivet från kortfilm till långfilm.


Tillsammans med fyra andra utvalda team har duon genomgått workshops, manusutveckling och speciellt utformade coaching-insatser för att ta sitt nästa projekt från idéstadie till färdig film. Efter en uppmärksammad Kickstarter-kampanj för att finansiera den nu festivalaktuella kortfilmen “Double Trouble” som de blev klara med i februari har André, Andreas och producent Lisette Nilsson hoppat rakt in i förproduktion av sin mest ambitiösa kortfilm hittills.

ALVA är en kortfilm om en ung tjej som kan se framtiden. Tillsammans med sin storebror är hon på flykt från polisen i en nära framtid där statens övervakning och kontroll blivit allt hårdare. Filmen är ett starkt karaktärsdrama med inslag av både specialeffekter och avancerade stunt-scener. Teamet tittar just nu på inspelningsplatser i Malmö, Helsingborg och Ystad inför en inspelning i början av sommaren.

“ALVA är verkligen en drömfilm för oss. Den har allt från en stark story och en ledande kvinnlig karaktär som man verkligen kan känna med, till explosiva actionscener och dramatiska vändningar. Det kommer verkligen bli en spännande utmaning”, säger André Hedetoft.

Samtidigt ska de snart regissera sin första långfilm – “Bodyhackers”. Ett drama med sci-fi undertoner som de filmar i Augusti. Handlingen kretsar kring ett par studenter på universitetet i Lund som gör en upptäckt som för evigt kommer förändra deras liv. Bakom kameran står prisbelönte fotografen Nils Croné som tidigare jobbat på SVT-serien Bron och nu studerar vid den prestigefyllda filmskolan i Lodz, Polen.

“Vi har lärt oss otroligt mycket och vuxit som filmskapare under tiden i Film i Skåne och BoostHBGs talangutvecklingsprogram. Vi älskar att göra kortfilm men nu är vi också redo att ta nästa steg och göra vår första långfilm”, säger Andreas Climent.

Andreas Climent, André Hedetoft och Lisette Nilsson utgör Malmö-baserade Climent/Hedetoft Film som specialiserar sig på att berätta starka historier med ett inslag av det fantastiska. Från att ha börjat göra kortfilm helt utan budget har regissörsduon de senaste åren bland annat gjort kortfilmerna Double Trouble och Little Sister. De är mest kända för deras uppmärksammade intro till Pixel Filmfestival med Kim Bodnia (Bron, Pusher) och kortfilmen Logan som sågs i 150 länder världen över på under en vecka.