Home Nyheter Karin Franz Körlof utses till Shooting Star på Berlins filmfestival

Karin Franz Körlof utses till Shooting Star på Berlins filmfestival

0

Den internationella juryn för European Film Promotion (EFP) har valt svenska Karin Franz Körlof som en av Europas tio Shooting Stars. Skådespelarna presenteras i olika sammanhang på filmfestivalen i Berlin för att lyfta fram europeiskt skådespeleri och för att knyta nya internationella kontakter.

Karin Franz Körlof är utbildad vid Stockholms Dramatiska Högskola och har medverkat i flertalet teaterföreställningar, filmer och tv-produktioner såsom Blå ögon, Juicebaren och Wallander: Sveket. Hon har också regisserat tre kortfilmer och skrivit och spelat i monologföreställningen Barbienazisten.

Karin fick sitt stora genombrott i porträtterandet av Lydia i Pernilla Augusts Den allvarsamma leken som hade premiär i Berlin tidigare i år och är aktuell med huvudrollen i Olof Spaaks nya film Trädgårdsgatan. Hon är just nu i Skottland och filmar Björn Rungeskommande The Wife.

Juryns motivering till valet av Karin Franz Körlof till 2017 European Shooting Star lyder: ”Significant tension of the good, even sensuous kind, is clearly felt in her aura and her firm gaze. Karin demonstrates versatility, drive, composition and courage, also when taking the darker emotional paths of the story at hand.”

– Jag är väldigt glad. Berlinale är en fantastisk filmfestival och det är en ynnest att få besöka festivalen för tredje året i rad, nu som Shooting Star. Utöver spännande möten med den internationella branschen hoppas jag få möjlighet att se massa bra film. Jag väntar med spänning på programmet, förhoppningsvis får jag sällskap av några svenska filmskapare också, säger Karin Franz Körlof.

Bland tidigare svenska Shooting Stars märks namn såsom Alicia Vikander, Bill Skarsgård, Edda Magnason, Nermina Lukac, Gustaf Skarsgård och Tuva Novotny.

Berlins filmfestival pågår 9-19 februari, 2017.

Källa: Svenska Filminstitutet