Kerstin Thorvalls liv blir tv-serie

0

Åsa Lantz gör tv-serie om författarens Kerstin Thorvalls liv. Hon var mycket ärlig, självutlämnande och provocerande. Det är hennes uppmärksammade roman ”Det mest förbjudna” från 1976 bli en tv-serie i SVT, uppger Göteborgs-Posten.

”Det mest förbjudna” gjorde sensation när den gavs ut 1976. Kerstin Thorvalls öppenhjärtiga berättelse om relationen till sin mamma och sitt kärleksliv blev epokgörande. Efter Kerstin Thorvalls död för tre år sedan donerades hennes brev och manuskript till Kungliga biblioteket i Stockholm. Åsa Lantz har använt sig av materialet. Författaren, illustratören och journalisten Kerstin Thorvall var en aktiv och omdebatterad kulturprofil fram till sin död 2010.

Åsa Lantz har tidigare bland annat skrivit manus till tv-serien ”Solisterna” och den uppmärksammade tv-filmen ”Selma” om Selma Lagerlöfs liv.
– Det blir en fri tolkning av boken – och av hennes liv, säger Åsa Lantz till Göteborgs-Posten.

”Det mest förbjudna”, om den faderlösa Anna som gör revolt mot sin livsförnekande mor och är sexuellt utlevande, är baserad på Kerstin Thorvalls eget liv. Den väckte stor uppmärksamhet när den kom, främst för sitt sätt att skilda en kvinnas sexualitet.

Nu startar inspelningarna av tv-serien och den castas på Filmcafe.se.