Home Nyheter Kritiker- och publiksuccé för Sameblod

Kritiker- och publiksuccé för Sameblod

0

Inte bara kritikerna föll pladask för Amanda Kernells redan festivalhyllade debutfilm – även publiken har hittat till filmen i rasande takt.

Det har varit helt utsålt i flera städer och filmen har gått för fulla hus i såväl norr som söder. Och nu till veckan kommer fler städer och större salonger att tillkomma.

–  Det är jättekul och nästan lite omtumlande att gensvaret varit så starkt, säger Amanda Kernell. Jag är oerhört stolt över alla som jobbat så hårt och innerligt med filmen och det känns fantastiskt att se hur deras arbete uppskattas. Därför är det extra kul att den nu når ut ännu bredare och ger fler chansen att se den.

Filmen har ett snittbetyg på 4,40 enligt SFI:s betygindex, vilket gör Sameblod till den svenska film som fått högst snittbetyg på 10 år, sedan man började föra statistik 2007. Filmen har fått genomgående höga betyg, med sex fullpoängare bland källorna; bland annat från Dagens Nyheter, Göteborgs-Posten, TT Nyhetsbyrån och P4.

Under premiärhelgen sågs Sameblod av 12 981 personer, vilket är en oerhört stark öppning för en film som främst haft sin sättning utanför de större biografkedjorna.

Sameblod är producerad av Nordisk Film Production och distribueras av Nordisk Film.