Home Nyheter Lingonris, Trinidad och sjöväder bland april månads produktionsstöd

Lingonris, Trinidad och sjöväder bland april månads produktionsstöd

0

Nya filmer från Andreas Öhman, Fijona Jonuzi och Jens Assur samt stöd till filmatiseringen av ”Mig äger ingen”.

Teamet bakom ”I rymden finns inga känslor” återvänder med ”Bitchkram” av Andreas Öhman om Kristin som håller sig gömd och skriver krönikor för en lokaltidning under en fejkad New York resa. Mer New York blir det i ”Monica Z – ett lingonris i ett cocktailglas” av Per Fly som berättar om Monica Zetterlunds liv, från värmländska Hagfors till jazzens innekretsar i USA på sextiotalet.

Kjell-Åke Andersson regisserar ”Mig äger ingen”, baserad på Åsa Linderborgs Augustnominerade bok och i barnfilmen ”Eskil och Trinidad” av Stephan Apelgren slits Eskil mellan pappa i Norrland och mamma i Köpenhamn, när han en dag träffar båtbyggande originalet Trinidad som ska segla till Karibien.

Flera stora namn märks bland kortfilmerna. Fijona Jonuzis komedi ”Praktikanten” följer två privilegierade storstadsungdomar på praktik i vuxenvärlden där de får nya insikter. Cannes- och Guldbaggeprisade Ola Simonsson och Johannes Stjärne Nilsson besöker i sin geografiska konstdokumentär ”Drogden också nord tre” platserna bakom namnen i sjöväderrapporten. Jens Assurs ”A Society” följer nio afrikaner och två kineser under en krävande resa som tvingar de till en tillfällig fungerande gemenskap.

 

Mer om filmerna, regissörerna, stödbelopp och synopsis finns på:
http://sfi.se/sv/press/Pressarkiv/Produktionsstod-april/