Home Nyheter Nu kommer första långfilmen om Bamse

Nu kommer första långfilmen om Bamse

1

Bamse, världens starkaste och snällaste björn, kommer som långfilm på bio julen 2013.  I Bamse och Tjuvstaden får vi följa Bamse, Skalman och Lille Skutt på ett nytt spännande äventyr genom Trollskogen och in i Tjuvarnas stad för att rädda Farmor. Filmen produceras av Tre Vänner och samproduceras av Film i Väst.

– Det är dunderroligt att det äntligen görs långfilm om en älskad svensk barnikon. Bamse och Tjuvstaden kommer att vinna den unga biopublikens hjärtan, säger Jessica Ask, produktionschef på Film i Väst.

Redan 1966 kom de första avsnitten av Bamse. Rune Andréasson tecknade både för TV och för en veckoserie i Allers. Sedan dess har det blivit över 500 seriealbum och många tecknade filmer. Varje månad läser över 100 000 barn Bamse.

Bamse och Tjuvstaden bygger på ett originalmanus av Johan Kindblom och Tomas Tivemark och den beräknas ha biopremiär julen 2013. Filmen produceras av Tre vänner i samproduktion med Film i Väst, Nordisk Film,SVT, Sluggerfilm och BAMSE Förlaget med stöd av Svenska Filminstitutet och Nordisk Film och TV Fond. Den distribueras av Nordisk Film.

Filmen produceras av Tre vänner i samarbete med bland andra Film i väst och blir 60 minuter lång. Budgeten ligger på 25 miljoner kronor och skådespelare som ska göra rösterna provfilmas för fullt. Filmen ska även klippas till en tv-serie och visas i SVT. Förhoppningen är att det ska bli fler tv-serier i framtiden och att eventuellt sälja filmen om Bamse vidare internationellt.

Källa: Film  i väst

1 COMMENT