Home Nyheter Lisa Langseth och Oscarsbelönade Alicia Vikander återförenas

Lisa Langseth och Oscarsbelönade Alicia Vikander återförenas

1

Regissören Lisa Langseth och Oscarsbelönade Alicia Vikander återförenas i en ny film: EUPHORIA. Filmregion Stockholm-Mälardalen samproducerar filmen med bl.a. Stockholmsbaserade B-Reel Films samt Alicia Vikanders nystartade produktionsbolag Vikarious Productions.

Alicia Vikander, som tidigare i år vann en Oscar för bästa kvinnliga biroll i filmen THE DANISH GIRL, kommer att spela mot Eva Green (CASINO ROYALE och Tim Burtons nästa film MISS PEREGRINE’S HOME FOR PECULIAR CHILDREN).

Filmregion Stockholm-Mälardalens ordförande Roger Mogert:
– Det är naturligtvis lätt att bli just euforisk av att kunna vara en del av den här produktionen. Ett fantastiskt spännande projekt där Sveriges internationellt mest framgångsrika skådespelerska och en av Sveriges mest briljanta regissörer återförenas i ett nytt internationellt sammanhang.

Anette Mattsson, vd för Filmregionen:
– Vi är glada och stolta över att kunna medverka till att Alicia Vikander och Lisa Langseth återförenas i ett internationellt projekt. Vi ser mycket fram emot att fortsätta lansera Stockholmsregionen på den internationella filmkartan.

EUPHORIA blir en internationell samproduktion mellan Alicia Vikanders nystartade produktionsbolag Vikarious Productions, Stockholmsbaserade B-Reel Films (huvudproducenter), Dancing Camel (Christine Ruppert), Sveriges Television, Svensk Filmindustri, Reel Ventures och Filmregion Stockholm-Mälardalen genom Film Capital Stockholm och Spellbound Capital. I samarbete med Wild Bunch Germany och med stöd från Svenska Filminstitutet. Nordisk distribution genom Svensk Filmindustri.

Lisa Langseth och Alicia Vikander har tidigare gjort två långfilmer tillsammans. Med TILL DET SOM ÄR VACKERT (2010) belönades Alicia Vikander med en Guldbagge för bästa kvinnliga huvudroll och Lisa Langseth för bästa manuskript. Även filmen HOTELL (2013) fick varmt mottagande.

1 COMMENT