Home Filmer på gång Stjärnspäckad inspelningsstart: Lyckligare kan ingen vara

Stjärnspäckad inspelningsstart: Lyckligare kan ingen vara

0
Stjärnspäckad inspelningsstart: Lyckligare kan ingen vara
Foto: Film i väst

Nu drar inspelningarna igång av årets stora romantiska komedi – Lyckligare kan ingen vara som regisseras av Staffan Lindberg. Filmen har en stjärnspäckad rollista med David Hellenius, Helena af Sandeberg, Kjell Bergqvist, Sanna Sundqvist, Adam Lundgren, Celie Sparre, Filip Berg , Dilan Gwyn  Monica Albornoz och Eagle-Eye Cherry.

Inspelningarna startar nu och pågår fram till mitten av juli, filmen spelas in i Göteborg, Stockholm och i New York.Lyckligare kan ingen vara beräknas få premiär på svenska biografer vintern 2018.

–Jag har i flera år burit på en dröm om att få göra en stor film om kärlek. Nu har drömmen blivit verklighet, kommenterar filmens manusförfattare och regissör, Staffan Lindberg.

Regissören Staffan Lindberg står bakom tidigare publiksuccéerna Sommaren med Göran, En gång i Phuket, Micke & Veronica samt TV-serien Finaste Familjen.

Lyckligare kan ingen vara kretsar runt fem par i olika generationer. Deras liv vävs samman av tillfälligheter men ibland genom mycket avsiktliga val där den gemensamma drivkraften är sökandet efter kärlek. En dråplig och rörande film om mänsklighetens främsta gemensamma nämnare, längtan efter att älska och att bli älskad.

Taxichauffören, Robert får av en slump en körning till en filminspelning. Där står Sofia, hans första stora kärlek som nu är hyllad skådespelerska och bor i New York. Gamla känslor blossar upp och Robert vet inte vilket ben han ska stå på. Roberts fru Josefin är inte längre lycklig i sitt äktenskap. En oskyldig flirt leder henne till att kasta ut Robert, men är det verkligen det hon vill?

Bloggerskan Ebba är höggravid och ligger i värkar hemma men vägrar lämna tv-sändningen av SM-finalen i ishockey. Slutligen tvingas hon att åka till sjukhuset där förvecklingar uppstår som barnmorskan Maria dras in i. Maria blir kär i mannen hon precis skällt ut under Ebbas förlossning, men har svårt att visa sina känslor. Hon fattar ett beslut som komplicerar hennes tillvaro på samma sätt som det alltid gör när hon blir kär.

Runt kvarteren på söder promenerar pensionären Ulf med sin hund Darwin. Med åren har han blivit tvär men har under ytan ett varmt hjärta. I tron om att den rätta ska dyka upp i livet har han förblivit ensam, men när Claudia som driver ett hunddagis dyker upp spirar känslorna.


Lyckligare kan ingen vara produceras av Annica Bellander Rune (En man som heter Ove) för Jarowskij Sverige AB i samarbete med SF Studios, Film i Väst, TV4, Hållö Film & TV AB och med stöd av Svenska Filminstitutet. Filmen beräknas få biopremiär vintern 2018.