Nordisk Film inleder samarbete med Helena Bergström och Colin Nutley

0
Helena Bergströ. Foto Wikimedia Commons, Frankie Fouganthin
Helena Bergströ. Foto Wikimedia Commons, Frankie Fouganthin

Nordisk Film har ingått ett treårigt avtal med producent och regissör Colin Nutley, regissör och skådespelerska Helena Bergström och deras produktionsbolag Sweetwater Production. Avtalet innebär att Nordisk Film blir partner på Sweetwater Productions kommande filmer och TV-serier i Norden och internationellt.


Det första projektet i det nya samarbetet är en TV-serie med manus och regi av Colin Nutley som kommer att spelas in under 2018. Dessutom är ett filmprojekt under utveckling som kommer att regisseras av Helena Bergström.

Sweetwater Production står bakom några av de mest framgångsrika svenska filmerna genom tiderna, som till exempel ”Änglagård”-trilogin, ”En underbar jävla jul”, ”Medicinen”, ”Heartbreak Hotel”, ”Se upp för dårarna”, ”Sprängaren”, ”Gossip” och ”Under solen”. Totalt har Sweetwater Productions filmer sålt mer än nio miljoner filmbiljetter.

– Att få jobba tillsammans med Lone Korslund och Nordisk Film känns lustfyllt, kreativt och spännande. Jag ser verkligen fram emot det här samarbetet, säger Helena Bergström.

– Avtalet med Nordisk Film kom som en blixt från klar himmel. Det har gett ny energi till Sweetwater Production och vi är alla glada över möjligheterna i detta partnerskap och vad det ger till vårt företag, säger Colin Nutley.

– Vi är väldigt glada över att vi har ingått avtal med några av Sveriges mest begåvade film- och TV-skapare, som har en imponerande historik. Det är med stor entusiasm vi går in i samarbetet med både Helena Bergström och Colin Nutley och resten av Sweetwater-gänget, säger Lone Korslund, vice verkställande direktör för förvärv och samproduktion på Nordisk Film.

Nordisk Film är ett av Nordens ledande filmbolag och har under de senaste åren ökat sin närvaro i Sverige avsevärt. Det nya treåriga avtalet med Sweetwater Production är en del av Nordisk Film riktade satsning på att – tillsammans med duktiga lokala partners – göra starka och kommersiella filmer och TV-produktioner med internationell potential.