Moa Gammel regidebuterar med Lassemajas detektivbyrå

0
Moa Gammel regidebuterar.
Moa Gammel regidebuterar.

Moa Gammel regidebuterar med barn- & ungdomsdeckaren LASSEMAJAS DETEKTIVBYRÅ –TÅGRÅNARENS HEMLIGHET, den sjätte spelfilmen baserad på Martin Widmarks älskade böcker. Filmen är en fristående berättelse skriven av manusförfattarna Henrik Engström och Mattias Grosin (LasseMajas Detektivbyrå – Det första mysteriet, Rebecka Martinsson).

LasseMaja är två av Sveriges mest älskade familjekaraktärer, vars böcker och filmer rönt stora publikframgångar. De 27 böckerna om deckarduon har snart sålt 5 miljoner exemplar i Sverige och filmerna har lockat närmare 1,2 miljoner besökare till biograferna.

Moa Gammel är skådespelerska (Jordskott, Tommy), producent (Tommy) som främst varit verksam inom film och TV men även stått på scen. Moa har tidigare regisserat tre uppsättningar på Radioteatern (Ufo-podden, Sviten och Gertrud) samt även varit kreativproducent på Känn ingen sorg och gett ut böcker.

-Jag är så glad över att få regidebutera med LASSEMAJAS DETEKTIVBYRÅ – TÅGRÅNARENS HEMLIGHET eftersom att jag alltid älskat barnfilm och att få chansen att göra något som tar barnpubliken på allvar. Det är ett mysterium (som alltid i LasseMaja) som ska lösas men som också är kopplat till en emotionell resa som kretsar kring en pappa och hans dotter och som jag tror kommer bli fantastiskt rörande och engagerande.”, säger Moa Gammel.

– Det känns fantastiskt roligt att få arbeta med begåvade Moa Gammel vid hennes regidebut och det är spännande att se Moas nyskapande regivision av författaren Martin Widmarks och illustratören Helena Willis LasseMaja-universum bli till en storslagen barnfilm”, säger filmens producent Filippa Torstensson

Planerad inspelningsstart i maj/juni 2019 med premiär planerad premiär till sportlovet 2020.