Inspelningsstart för BREAKING SURFACE

0
Nu har inspelningen av den nya svenska dykthrillern ”Breaking surface” inletts.
Nu har inspelningen av den nya svenska dykthrillern ”Breaking surface” inletts.

Nu har inspelningen av den nya svenska dykthrillern ”Breaking surface” inletts. Filmen spelas i en unik specialbyggd undervattenstank i Belgien samt i Lofoten i Norge och i Göteborg.

– Jag har själv dykt en hel del och det Moa Gammel och Madeleine Martin, som båda är nybörjare gör, är helt otroligt. Det är mörkt i vattnet, det är djupt och det är tung, högst avancerad tekniskt utrustning som de på kort tid har lärt sig hantera, säger producenten Julia Gebauer, Way Creative Films.

Huvudrollerna spelas av Moa Gammel (“Jordskott”, “Tommy”, “Puss”) och Madeleine Martin (“Måste gitt”, “Odödliga”, “Snabba Cash ll”) och för regi står Joachim Hedén (“10 000 timmar”, “Framily”, “New York Waiting”). Breaking surface har biopremiär vintern 2019.

Breaking surface är ett klaustrofobiskt överlevnadsdrama som handlar om två systrar som råkar illa ut under ett vinterdyk. Systrarna Ida och Tuva spelas av Moa Gammel och Madeleine Martin och regissör är Joachim Hedén. 

– Jag är extremt glad över att få vara med i en film med ett helt otroligt manus och med två kvinnliga huvudroller i en historia som är helt unik för svensk film, säger Moa Gammel.

Inspelningen av filmen sker i Belgien, Lofoten i Norge och i Göteborg. Första delen av inspelningen har nyligen påbörjats och sker i en specialbyggd undervattenstank i en studio i Belgien, strax utanför Bryssel. ”Breaking surface” blir den första filmen som spelas in där.

Filmen handlar om de svensk/norska halvsystrarna Tuva och Ida som ger sig ut för att göra sitt traditionsenliga vinterdyk i Nordnorge, men då händer det som inte får hända. Ett stenras får Tuva att fastna 30 meter under vattenytan och begraver all deras utrustning. Allt är borta och systrarna är avskurna från omvärlden. I en kamp för att rädda sin syster pressas Ida till det yttersta och när allt tycks förlorat är det mer som står på spel än bara överlevnad.

Breaking surface produceras av Way Creative Films med samproducenterna Film i Väst, SVT samt Film i Skåne och distribueras av Nordisk Film.

Källa och foto: Nordisk film