Home Nyheter Moving Sweden förlängs

Moving Sweden förlängs

0

Hittills har 31 filmer fått stöd via Moving Sweden, satsningen som låter både erfarna och mindre etablerade filmskapare prova nya berättarformer. Satsningen lanserades i april 2013 och skulle från början vara tre-årig, men förlängs nu till och med april 2017.

Moving Sweden är ett samarbete mellan Svenska Filminstitutet, Sveriges Television, Regionala filmresurscentrum, Filmpool Nord, Film i Skåne, Filmregion Stockholm Mälardalen och Film Väst. Satsningen har en årsbudget på cirka 21 miljoner. Nu förlängs Moving Sweden till april 2017 och förstärks med ytterligare 10 miljoner.

– Moving Sweden har gett möjlighet för nya röster och nya format att hitta sin publik, vilket har gått över förväntan. Därför är vi väldigt glada att kunna förlänga projektet in i 2017, säger Kristina Colliander, chef för produktionsstödsenheten på Svenska Filminstitutet.

Förlängningen av satsningen innebär två nya beslutsmöten under 2017 – ett i januari och ett i april.

Under nästa år kommer Filminstitutet att se över samtliga stöd till utveckling och produktion. Utgången av det kommer att kommuniceras under året 2017.