Home Filmer på gång Netflix första svenska originalserie

Netflix första svenska originalserie

0
Netflix har i veckan bekräftat att de kommer att göra ett svenskt Netflix Original baserat på Malin Perssons bästsäljande thriller-roman, ”Störst av allt”.

Rättegångsthrillern ”Störst av allt” kretsar kring en skolskjutning på Djursholms allmänna gymnasium och serien kommer att vara på svenska.

– Det är en berättelse som är djupt förankrad i Sverige och i Djursholm. Så att det kommer ju serien också att vara, säger FLX vd Pontus Edgren.

Camilla Ahlgren, som även skrivit manus till ”Bron”, kommer att stå för manus, men någon regissör finns ännu inte knuten till projektet, enligt Astri von Arbin Ahlander.

Romanen blev belönad som Årets bästa krimnalroman i fjol och har med andra ord en gedigen bas att bygga vidare på. Camilla Ahlgren (”Bron”) har fått jobbet att skriva manuset för serien, med Pontus Edgren som producent (”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”). Produktionen är planerad att dra igång under 2018.

Netflix beskriver själva premissen för sin nya tv-serie i ett pressmeddelande:

”När en skolskjutning sker i en av Stockholms rikaste förorter står en vanlig gymnasieelev, Maja Norberg, anklagad för mord. När händelserna från den tragiska dagen uppdagas avslöjas också privata detaljer om Majas förhållande med Sebastian Fagerman och hans dysfunktionella familj.”

Netflix har även köpt de globala rättigheterna till FLX-producerade ”Bonusfamiljens första och andra säsong. Felix Herngrens produktionsbolag FLX kommer även att vara involverade i produktionen av ”Störst av allt”.

”Det är både en stor ära och utmaning att jobba med FLX och Netflix för ”Störst av allt”. Jag vill berätta historien från huvudpersonen Majas perspektiv; hennes berättelse väcker frågor om skuld, ansvar, straff och befrielse. Den fungerar som en spegel för vår tid samtidigt som den är både en spännande thriller och en rörande kärlekshistoria”, säger Camilla Ahlgren.

Källa: MovieZine