Nu öppnar tävlingen ”Nikon filmfestival”

0

För tredje året i rad bjuder Nikon och Stockholms filmfestival in talangfulla amatörer och professionella filmfotografer att ladda upp sina bidrag till den interaktiva filmtävlingen ”Nikon filmfestival”. Nytt för i år är att alla tävlande, oavsett kamerautrustning, kan vinna Juryns pris på 60 000 kronor och en Nikon D800, eller Publiken pris; Nikon-produkter till ett värde av 30 000 kr.

Med temat ”I AM IN MOTION” vill Nikon och Stockholms filmfestival veta hur du tar dig mot ditt mål. Det är inte målet i sig som är det viktiga, utan rörelsen som tar dig dit. Bara fantasin sätter gränser. Filmerna kommer att kunna laddas upp på hemsidan http://filmfestival.nikon.se från och med den 4 juni och publiceras den 9 augusti då vi också öppnar för röstning. Vinnaren tillkännages den 5 november.

Även i år leds juryn av Nikons produktspecialist Lasse Pettersson och vid sin sida har han regissören Levan Akin (”Katinkas kalas”) och producenten Bonnie Skoog Feeney (”I rymden finns inga känslor”).

− Det ska bli jättespännande att få vara delaktig i Stockholms filmfestivals långa tradition av att upptäcka och ta fram nya filmtalanger, säger Levan Akin, filmregissör, ”Katinkas kalas”.

− Idag kommunicerar fler och fler människor via rörliga bilder, och vi vill visa genom Nikon filmfestival att våra produkter inte bara tar stillbilder med hög kvalitet, utan även lätt och smidigt fångar berättelser och skeenden på film, säger Lasse Pettersson, produktspecialist på Nikon.

Övriga jurymedlemmar tillkännages i augusti.
Mer information om tävlingen hittar du på http://filmfestival.nikon.se