Svenska independentfilmer på SVT i sommar

0

För tredje året i rad har SVT2 en satsning på svensk independentfilm och visar en film, varje kväll 4-7 juni. Precis som tidigare får vi se en stor blandning av genres och personliga verk. Flera av filmskaparna har hittat sina team och skådespelare på FIlmcafe.se, där medlemmarna även kunnat följa projeten.

SVT2 måndag 4 juni kl 22.45: Meningen med Hugo
Hugo är en väldigt påhittig person som flitigt använder sin stora kreativitet från morgon till kväll. Ändå är det något som känns fel. Han kommer liksom ingenstans i livet. Vi får följa Hugo på en surrealistisk odyssé bland barn och vuxna och djur och brödlimpor och massor av andra företeelser. Detta är en film som vi kände att vi var tvungna att göra innan den stora kometen kommer, för sedan är det ju för sent.
Manus: Henrik Elmér
Regi: Björn Engström
Producent: Björn Engström och Henrik Elmér
I rollerna: Henrik Elmér, Nathalie Söderqvist, Kryddan Peterson, Hasse Brontén, Thomas Oredsson m.fl

SVT2 tisdag 5 juni kl 22.45: Marianne
Efter att ha förlorat sin fru i en bilolycka har Krister hamnat på sönderfallets brant med en upprorisk tonårsdotter och ett gråtande spädbarn. Skuldkänslor från ett tidigare dubbelliv har gett upphov till ett tillstånd som får honom att vakna förlamad om nätterna. Han misstänker att någon i rummet, ett förföriskt men farligt väsen, vill honom illa. En svensk spöklik skräckthriller om en plågad mans samvete.
Manus & Regi: Filip Tegstedt
Producent: Filip Tegstedt
I rollerna: Tintin Anderzon, Thomas Hedengran, Peter Stormare m.fl

SVT2 onsdag 6 juni kl 23.05: Främlingsvägen
Från ett möte via nätdating till en fasansfull upplösning. Ett relationsdrama mellan tre mycket olika, men lika vilsna karak­tärer som försöker lägga pussel med remini­scen­serna av sin förlorade kärlek, men vi kan aldrig riktigt veta vad en berättare har för syften. Det är den här historiens sensmoral, det som lockar att berätta den.
Manus & Regi: Clas Lindberg
Producent: Staffan Julén, Johan Liljeström, Lennart Dunér och Clas Lindberg
I rollerna: Erik Magnusson, Louise Löwenberg, Benjamin Moliner m fl

SVT2 torsdag 7 juni kl 22.55: Jävla pojkar
Jävla pojkar är ett nutidsdrama om tre familjer som på olika sätt kört fast i destruktiva cirklar, där de invanda mönstren får konsekvenser för både individ och familj. Filmen skildrar ett antal episoder där mänskliga och brutala handlingar går hand i hand, och där självaste livet kan krävas som insats för att slå sig fri och bryta sig loss. Vi följer ensamheten, förvirringen och klyftan mellan olika generationer av män och kvinnor i dagens svenska samhälle.
Manus & Regi: Shaker K. Tharer
Producent: Shaker K. Tharer och Niklas Lundin
I rollerna: Elin Klinga, Marika Lagercrantz, Jacob Nordenson, Tom Ljungman, Stig Engström, Nina Gunke m fl