Ny produktionschef på Nice Drama

0

Hans Lönnerheden har många järn i elden. Nice Drama, som är en del av Nice Entertainment Group, har rekryterat honom som ny produktionschef. Hans är en av Sveriges mest erfarna producenter med en lång och gedigen meritlista som innehåller över trettio långfilmer och TV-serier. Han har producerat ”Ondskan”, arbetat som Completion Guarantor för mer än hundra långfilmer och tv-serier och blir nu produktionschef på Nice Drama. Bolaget producerar bl.a. Felix Herngrens filmatisering av Jonas Jonassons romansuccé ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”, Tordyveln som flyger i Skymningen av Kay Pollak och Maria Gripe till Kristina Ohlssons Crime-trilogi om Fredrika Bergman.

– Nice Drama uppdraget ger mig möjlighet att arbeta med de bästa inom film och Tv-drama och jag räknar med att kunna bidra med balanserande erfarenhet i en ung och expansiv miljö, säger Hans Lönnerheden i en kommentar i ett pressmeddelande.

– Det känns väldigt tryggt att ha Hans ombord nu när ett antal av våra långfilms- och TV-projekt närmar sig skarpt läge. Hans roll blir att säkerställa produktionsstrukturen och flödet för samtliga dramaprojekt, säger Patrick Nebout, vd och exekutiv producent på Nice Drama i en kommentar i ett pressmeddelande.