Home Nyheter Nya Beckfilmer spelas in i februari

Nya Beckfilmer spelas in i februari

0

MovieZine var först med att rapportera nyheten redan i november- och nu är det bekräftat att det blir åtta nya filmer. Redan om en månad börjar inspelningen, men det blir ingen biopremiär. Filmerna kommer att gå direkt till DVD och VOD innan de dyker upp på TV4, meddelar Nordisk Film.

De senaste två delarna i serien släpptes 2009 och i samband med det hade skådespelarna berättat att de inte kommer att återvända. Nu har de ändrat sig och både regissör och skådespelare till de nya filmerna är klara. Peter Haber och Mikael Persbrandt är med även denna gång. Måns Nathanaelson och Rebecka Hemse upprepar sina roller, och Ingvar Hirdwall är såklart tillbaka som grannen. Mårten Klingberg (”Cockpit”) regisserar de två första delarna:

– Jag är intresserad av de bakomliggande orsakerna till varför människor begår allvarliga brott. Publiken ska inte bara ges möjlighet att engagera sig i våra hjältar, utan även i offer och förövare. Samtidigt är min ambition att bygga vidare på den unika kombinationen av humor och allvar som är Beck-seriens signum, säger Mårten Klingberg till MovieZine.se

Mer humoristiska inslag i de nya filmer berättar även producenten Tomas Michaelsson om.

– Vi är måna om grundvärdena i ”Beck”. Vi tar in kreatörer som tillför och förändrar småsaker. Vi jobbar med subtila förändringar som man kan känna igen sig i och anpassa efter i dag, säger Tomas Michaelsson, producent på Filmlance.

Sammanlagt har man spelat in 26 filmer i serien. Med de åtta nya inräknat kommer Beck med sina 34 filmer bli den största filmserien i svensk filmhistoria.

Sugen på att vara med? Filmerna castas nu på Filmcafe.se

Källa: MovieZine.se