Home Nyheter Pojken med guldbyxorna, i regi av Ella Lemhagen, rollbesätts på Filmcafe.se

Pojken med guldbyxorna, i regi av Ella Lemhagen, rollbesätts på Filmcafe.se

0

Succéromanen Pojken med Guldbyxorna från 1967 blir långfilm i regi av Ella Lemhagen, som också skriver manus. Filmatiseringen ger nytt liv åt Max Lundgrens oförglömliga internationella bästsäljare där vi får återse huvudpersonen Mats komma över ett par guldbyxor som ger honom oändligt med pengar. Filmen produceras av Tre Vänner Produktion i samarbete med Film i Väst och Nordisk Film och rollbesätts på Filmcafe.se.

Romanen om Pojken med guldbyxorna är en enorm succé och har sålts i hundratusentals exemplar världen över. Den var också en stor framgång som tv-serie som visades första gången 1976 och har influerat generationer att försöka hitta ett eget par guldbyxor. Nu står det klart att det blir Ella Lemhagen som regisserar och även skriver manus till Pojken med Guldbyxorna, som beräknas ha biopremiär vintern 2014.

– Ett absolut drömprojekt. Jag såg ju själv tv-serien när det begav sig och även nu med mina barn som älskar den. Det fina med Pojken med Guldbyxorna är att den är så universell och trots att den skrevs för över 40 år sen är historien lika aktuell idag”, säger Ella Lemhagen

Sommarlovet har just börjat och Mats är en helt vanlig kille, precis som alla andra. Men när han hittar ett par byxor som visar sig innehålla obegränsat mycket pengar förändras allt! Helt plötsligt står världen för hans fötter och Mats kan nu uppfylla alla sina drömmar.

Men när Mats inser att han börjat missbruka makten som kommer med de obegränsade pengarna, börjar Mats istället hjälpa hemlösa, och andra mindre lyckligt lottade, till ett bättre liv. Samtidigt har mäktiga krafter i många år letat efter de mytomspunna Guldbyxorna och när de spårar upp byxorna blir Mats pappa, Torkel, kidnappad. Då det också visar sig att pengarna i byxorna i själva verket kommer från olika bankvalv har Mats nu även polisen efter sig. Så utan hjälp från någon annan än sina vänner David och Livli måste nu Mats rädda Torkel och ställa allt till rätta innan det är för sent.

Pojken med Guldbyxorna är en klassisk äventyrsfilm, i samma anda om Stand by me och E.T baserad på den internationella bästsäljaren av Max Lundgren.

För de allra flesta är Pojken med guldbyxorna en oförglömlig klassiker och har tjusat generationer. ”Det är verkligen en både magisk och universell berättelse som har något att säga. Därför är det extra roligt att Ella regisserar då hon är oerhört bra på att berätta en historia för en bred publik”, säger Fredrik Wikström Nicastro, producent på Tre Vänner.

Regissören och manusförfattaren Ella Lemhagen har sedan sin första film Drömprinsen – filmen om Em gjort ett stort avtryck i svensk filmhistoria. Hennes filmer är ofta riktade till barn och ungdom. Hon har vunnit både Guldbagge (Tsatsiki, morsan och polisen 1999) och två Kristallbjörnar (Tsatsiki, morsan och polisen, 2000 och Kronjuvelerna, 2012). Vid 2012 års Guldbaggegala tilldelades Ella Lemhagen Gullspiran, för enastående insatser inom svensk barnfilm.

Fredrik Wikström Nicastro har producerat och varit medförfattare till några av de senaste årens största svenska filmsuccéer, bland andra framgångssagan Snabba Cash-trilogin. De två första Snabba Cash-filmerna setts av en miljon svenskar på bio och sålts internationellt till ett 30-tal territorier. Nu tar sig Fredrik Wikström Nicastro an en av vår tids stora klassiker Pojken med guldbyxorna.