Home Nyheter Publikrusning till En underbart jävla jul!

Publikrusning till En underbart jävla jul!

0

Publiken strömmade till biograferna i helgen för att se Helena Bergströms EN UNDERBAR JÄVLA JUL, en  komedi om den moderna familjen och dess ständiga kamp att alltid göra det rätta. Filmen sågs av 77 736 personer på 247 biografer över hela landet, vilket gör EN UNDERBAR JÄVLA JUL till den mest sedda svenska filmen under en premiärhelg 2015.

För regin svarar Helena Bergström, som även skrivit filmens manus tillsammans med Edward af Sillén och Daniel Réhn.

– Det är fantastiskt att filmen redan nu har nått och berört en så stor publik! Jag har velat berätta en historia om vår tid som skulle sprida hopp och kärlek och det fina mottagandet visar att den ligger helt rätt i tiden, säger Helena Bergström.

Filmen handlar om 27-åriga Simon och Oscar som varit ett par i tre år. Tillsammans med sin nära vän Cissi har de köpt ett ”karaktärsfullt” hus i Bromma. Det är i stort behov av renovering men ett rum på övervåningen har de prioriterat. Barnkammaren. Den är klar! Cissi är i nionde månaden. Vem är pappan? Det kan vara Oscar ELLER Simon… Tillsammans ska trion bilda familj.

Detta är dock en hemlighet som de skjutit på att berätta för sina egna familjer i snart ett år. Nu finns det ingen återvändo, det kan inte vänta längre. Hemligheten måste fram! Och vilken tidpunkt vore mer perfekt än julafton – toleransens högtid. Dagen då alla måste älska varandra, och vara snälla mot varandra. Jesus födelsedag!

EN UNDERBAR JÄVLA JUL ställer frågan hur tolerant den tolerante svensken egentligen är. En komedi om den moderna familjen och dess ständiga kamp att alltid göra det rätta.

I rollerna:
Robert Gustafsson, Maria Lundqvist, Anastasios Soulis, Anton Lundqvist, Rakel Wärmländer, Michalis Koutsogiannakis, Helena Bergström, Inga Landgré, Frida Beckman, Peshang Rad, Gustav Levin, Kajsa Ernst, Rikard Wolff, Kerstin Widgren, Neo Siambalis och Paulina Pizarro Swartling.

Manus är skrivet Edward af Sillén, Daniel Réhn och Helena Bergström. Filmen är producerad av Petra Jönsson för Sweetwater Production AB.
Distribution: AB Svensk Filmindustri.
Filmen hade premiär den 13 november.

Källa: SF Bio