Home Nyheter Ruben Östlund var aktuell för amerikansk storfilm

Ruben Östlund var aktuell för amerikansk storfilm

0

Ruben Östlund är en av flera svenska regissörer som har Hollywoods ögon på sig. Efter framgångarna med ”Turist” blev han erbjuden något väldigt annorlunda, nämligen storfilmen ”Passengers”.

Ruben ville naturligtvis sätta sin egen prägel på filmen, något som tyvärr skrämde producenterna.

– En film som jag verkligen ville göra var ”Passengers”. Men jag ville ändra upplägget. Huvudpersonen är en kille som vaknar upp i en podd på ett rymdskepp. Jag ville sätta hans familj i de andra poddarna, hans fru och barn, säger Ruben Östlund till Variety.

– Sedan kommer dilemmat: Han kommer att dö på skeppet eftersom resan tar 300 år. Om han väcker sina ungar, kommer de att dö på rymdskeppet och inte på planeten de är på väg mot. Om han väcker sin hustru, då kommer inte barnen att ha en mamma när de anländer.

– Sedan kan man swajpa bilder för att se kvinnorna, som på Tinder. Han får titta igenom bilderna och välja ut en. Jag ville få in saker som skulle vara relevanta i modern tid. Men när jag föreslog detta för producenterna, tror jag att de blev rädda.

Regijobbet gick slutligen till en annan skandinav, Morten Tyldum som tidigare gjort ”Huvudjägarna” och ”The Imitation Game”.

Ruben Östlund fortsätter att utforska människans natur med en förhoppningsvis tänkvärd och provokativ ”The Square”, som castades på branschsidan Filmcafe.se och nu är i postproduktion.