Home Nyheter Maria Curman och Åsa Sjöberg till SF Studios styrelse

Maria Curman och Åsa Sjöberg till SF Studios styrelse

0

Filmbolaget SF Studios, med en lång historia av produktion och distribution av filmer och tv-serier, förstärker sin styrelse med två rekryteringar. Maria Curman blir ny styrelseordförande, och Åsa Sjöberg ny styrelseledamot.

Både Maria Curman och Åsa Sjöberg har lång och väldokumenterad erfarenhet från mediebranschen med fokus på innehåll, och stor kunskap och förståelse för de kreativa processer som är avgörande för att framgångsrikt ta tillvara på de möjligheter som finns inom film- och tv-branschen. De tillträder i styrelsen under våren 2017.

“Det är med glädje jag välkomnar Maria Curman och Åsa Sjöberg till SF Studios styrelse”, säger Ulrika Saxon, Bonnier AB:s ägarrepresentant i SF Studios styrelse och vd för Bonnier Growth Media. ”Marias gedigna bakgrund från toppositioner i mediebranschen och affärer med rättigheter i fokus, samt hennes breda styrelseerfarenhet gör henne idealisk för rollen som styrelseordförande. Vi är otroligt stolta över att också få tillgång till Åsas branschkunskap från att under många år framgångsrikt ha arbetat med kreativa talanger i miljöer där innehåll står i fokus”, fortsätter Ulrika.

Maria Curman är styrelseledamot i Bonnier AB och var fram till årsskiftet 2011/2012 vd för Bonnier Books. Dessförinnan har hon bland annat varit vd för Sveriges Television, Bonnierförlagen, Bonnier Utbildning och Almqvist & Wiksell. Maria Curman är idag även styrelseledamot i Bonnier Books, Cappelen Damm A/S, Apoteket AB and Work For You.

Åsa Sjöberg är innehållsdirektör på Bonnier Broadcasting och har arbetat på TV4 sedan 1999 där hon bland annat har varit projektledare, exekutiv producent på programavdelningen och sedermera programchef. Dessförinnan var hon redaktör och producent på Strix Television, och har studerat vid bland annat Journalisthögskolan i Stockholm. Åsa representerar den svenska film- och dramabranschen i styrelsen för Nordisk Film- och TV-Fond.

– SF Studios välkända varumärke, dess fantastiska historia och deras höga ambitioner inför framtiden känns självklart väldigt spännande att få vara en del av. Jag ser fram emot att arbeta med styrelsen, ledningen och företaget i stort, säger Maria Curman, tillträdande styrelseordförande SF Studios.

– Jag har under åren vid många tillfällen haft förmånen att samarbeta med SF Studios och tycker att det är en fantastisk möjlighet att nu få arbeta än närmare detta anrika bolag och deras spännande framtidsplaner, säger Åsa Sjöberg, tillträdande styrelseledamot i SF Studios styrelse.

Övriga kvarstående ordinarie styrelseledamöter i SF Studios är Ulrika Saxon, Mikael Lövgren, Peter Fornstam, Håkan Rudels och Anders Rydén (personalrepresentant).