Home Nyheter SF Anytime + Blockbuster

SF Anytime + Blockbuster

0
SF Anytime + Blockbuster
SF Anytime förvärvar den danska streamingtjänsten BlockbusterSF Anytime förvärvar den danska streamingtjänsten Blockbuster

Den svenska streamingtjänsten SF Anytime, som ägs av SF Studios, har förvärvat den danska streamingtjänsten Blockbuster från ägaren Nuuday. Genom att förvärva rättigheterna att använda Blockbusters varumärke och kundrelationer skapar SF Anytime en ledande plattform i Norden för hyr- och köpfilm till konsumenter. SF Anytime och Blockbuster kommer att fortsätta verka under egna varumärken, men erbjuda ett enhetligt och bredare innehåll till sina kunder.

– Vi är väldigt glada och stolta över att förvärva den ledande danska streamingtjänsten Blockbuster och integrera i vårt erbjudande. De två verksamheterna kompletterar varandra på ett mycket bra sätt då SF Anytime har sin styrka i Sverige och Blockbusters fokus är på den danska marknaden. Vår kombinerade erfarenhet tillsammans med vårt tekniska kunnande och breda erbjudande skapar en bättre tjänst för miljontals hushåll i Norden, säger Michael Holmberg, VD för SF Anytime.

Genom affären, som innebär att SF Anytime förvärvar varumärket Blockbuster samt Blockbusters alla kundrelationer, stärks SF Anytimes position på den danska och nordiska marknaden.

– Blockbuster har genomgått en stark affärsutveckling under Nuuday’s ägande, och vi är stolta över att kunna lämna över en dansk marknadsledare inom digital hyr- och köpfilm till SF Anytime, som vi är övertygade om är en bättre långsiktig strategisk ägare till Blockbuster, säger Jens Grønlund, Executive Vice President på Nuuday.

SF Anytime har distributionsavtal med samtliga större filmbolag och de flesta lokala distributörer och erbjuder det största innehållsbiblioteket i Norden, ett utbud som nu även kommer Blockbusters kunder tillgodo. Både SF Anytimes och Blockbusters utbud är tillgängligt via egna digitala konsumentplattformar. SF Anytime distribueras även genom ledande TV-operatörer i Norden och genom förvärvet av Blockbuster övertar man även distributionen via danska TV-operatören YouSee.

– Med detta förvärv kommer vi att fortsätta fokusera på hyr- och köpfilmsmarknaden i Norden och bli ett starkare företag med större resurser för att hantera och marknadsföra branschens största katalog med lokalt och internationellt innehåll. Affären kommer dessutom stärka vår relation med ledande internationella filmbolag och IT-partners och göra det möjligt för oss att erbjuda våra över en miljon kunder det bästa film- och TV-innehållet, säger Michael Holmberg.

Källa: SF Anytime