Home Nyheter Statister till Håkan Bråkan 2

Statister till Håkan Bråkan 2

0
Statister till Håkan Bråkan 2
Silas Strand från filmen HÅKAN BRÅKAN Pressbild från Nordisk Film: Anna Karlsson

Håkan Bråkan passerar 300000 biobesökare och är därmed den met sedda svenska biofilmen sedan 2019 – och en uppföljare är på gång. Nu söks statister via branschsidan www.filmcafe.se.

HÅKAN BRÅKAN är den första svenska biofilmen att nå över 300.000 biobesök sedan EN DEL AV MITT HJÄRTA, som hade biopremiär 25 december 2019. 

– I en tid som främst präglas av amerikanska storfilmer är detta ett otroligt skönt bevis på att svensk film fortfarande kan leverera på bio, säger Morten Christoffersen, VD Nordisk Film Distribution i Sverige. Vårt fokus på att erbjuda svensk kvalitativ film för en bred publik kommer att fortsätta.

HÅKAN BRÅKAN är regisserad av Ted Kjellson, med manus av Thobias Hoffmén och producerad av Malin Söderlund på Unlimited Stories, med Nordisk Film, Film i Väst och SVT som samproducenter. HÅKAN BRÅKAN bygger på karaktärer från de mycket populära böckerna av Sören Olsson och Anders Jacobsson.

– Vi är oerhört glada att publiken vill se svensk film för hela familjen, säger Malin Söderlund, producent på Unlimited Stories. Att tillsammans njuta av en filmupplevelse är vårt stora mål och då är det så fantastiskt att publiken är tillbaka på biograferna och ser HÅKAN BRÅKAN!

Den andra filmen om Håkan Bråkan spelas in under våren med samma uppställning; regissör Ted Kjellsson, manus Thobias Hoffmén och producent Malin Söderlund. I rollerna ser vi igen Silas Strand, Sissela Benn och Fredrik Hallgren m.fl och filmen beräknas ha svensk biopremiär i februari 2024.

Källa: Nordsik Film