SF Norge blir majoritetsägare i Motion Blur

0

Svensk Filmindustri blir genom sitt norska dotterbolag SF Norge majoritetsägare i produktionsbilaget Motion Blur och inleder ett spännande samarbete med de andra delägarna Harald Zwart, Veslemøy Ruud Zwart, Espen Sandberg, Joachim Rønning och Espen Horn.

Motion Blur har under många år varit ett av de ledande reklamfilmsbolagen i Norge. Grundarna och filmregissörerna Harald Zwart, Joachim Rønning och Espen Sandberg är dessutom några av de mest efterfrågade reklamfilmregissörerna och har vunnit flera internationella priser.
För närvarande har bolaget inte mindre än 11 regissörer anställda som utvecklar och regisserar reklamfilm.

Nyligen etablerade bolaget en spelfilmsverksamhet med namnet Motion Blur Film. Verksamheten kommer att producera långfilm för den norska och internationella marknaden.
För närvarande har man tre utvecklingsprojekt med planerade inspelningsstarter under 2013.

Joachim Rønning och Espen Sandberg har som dessutom regisserat två av de största filmsuccéerna någonsin i Norge, Max Manus och den aktuella KonTiki.
Harald Zwarts internationella erfarenhet som regissör inkluderar Hollywoodproduktioner som Rosa Pantern 2 (2009), Karate Kid (2010) and The Mortal Instruments: City of Bones (USA relesase 2013).

Svensk Filmindustri kommer att distribuera Motion Blurs filmer i alla media i Norden och dessutom hantera all internationell försäljning. Verksamheten kommer att ledas av Espen Horn.

“Motion Blur är främst ett reklamfilmbolag men många av våra regissörer och producenter när ett stort intresse av att göra spelfilm. SF är en ledande långfilmsproducent i Norden och vårt nya partnerskap blir i sammanhanget en perfekt kombination. Vår målsättning är att bli den ledande producenten av reklam- och biofilm i Norge de närmaste 3 – 5 åren. Med Svensk Filmindustri som partner har vi alla möjligheter att uppnå detta”, säger Espen Horn.

“Det är väldigt stimulerande att växla mellan ”långdistansprojekt” som det är att göra film för bio och det mer explosiva i att göra reklamfilm. Jag vet att våra reklamfilmer kan tillgodogöra sig våra erfarenheter som långfilmsregissörer och vice versa. Med SF som delägare kan vi utveckla och driva detta ännu längre”, säger Veslemøy Ruud Zwart

”SF Norge har under flera år samarbetat med Harald Zwart och Espen Horn och jag är väldigt glad över att vi kan ta dessa positiva erfarenheter vidare. Motion Blur är ett mycket spännande bolag med stor potential och jag är övertygad om att vi kommer att bli en viktig och betydande del av den norska filmindustrin framöver Jag är speciellt glad över att få samarbeta med Espen Sandberg och Joachim Rønning som utan tvekan är några av de mest begåvade och framgångsrika regissörerna i Norden idag”, säger Rasmus Ramstad, VD för SF och styrelseordförande i SF Norge.